Καμπάνια ενημέρωσης της Sanofi Genzyme για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, η Sanofi Genzyme προσκαλεί την κοινότητα Πολλαπλής Σκλήρυνσης να μάθει περισσότερα σχετικά με τις πραγματικές επιπτώσεις της νόσου. Μέσω της καμπάνιας ενημέρωσης «vs.MS», παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας παγκόσμιας έρευνας στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 άτομα που ζουν με την Υποτροπιάζουσα μορφή Πολλαπλής Σκλήρυνσης (RMS) και οι φροντιστές τους, από επτά χώρες: Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν τις σωματικές και συναισθηματικές επιπτώσεις που οι ασθενείς με Υποτροπιάζουσα μορφή Πολλαπλής Σκλήρυνσης (RMS) αντιμετωπίζουν σε ημερήσια βάση.

Σημαντικά ευρήματα της έρευνας:

-Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες που ζουν με την Υποτροπιάζουσα μορφή Πολλαπλής Σκλήρυνσης διαπιστώνουν ότι τα προβλήματα μνήμης περιορίζουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
-Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες που ζουν με την Υποτροπιάζουσα μορφή Πολλαπλής Σκλήρυνσης αναφέρουν πως η ικανότητα να επεξεργάζονται πληροφορίες έχει επιβραδυνθεί.
-Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες που ζουν με την Υποτροπιάζουσα μορφή Πολλαπλής Σκλήρυνσης αισθάνονται κατάθλιψη ή άγχος.
-Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες που ζουν με την Υποτροπιάζουσα μορφή Πολλαπλής Σκλήρυνσης αισθάνονται μοναξιά ή απομόνωση λόγω της ασθένειας.
-Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων που ζουν με την Υποτροπιάζουσα μορφή Πολλαπλής Σκλήρυνσης αναφέρουν ότι η ασθένειά τους έχει επηρεάσει την ικανότητά τους να κρατήσουν τη δουλειά τους.
-Περισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων αισθάνεται πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το ουροποιητικό σύστημα και σχετίζονται με την Υποτροπιάζουσα μορφή Πολλαπλής Σκλήρυνσης είναι ένας παράγοντας στις αποφάσεις που παίρνουν όταν προγραμματίζουν να βγουν από το σπίτι.
-Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες φροντιστές δεν εκφράζουν τον φόβο τους για την επιδείνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης ώστε να μη διαταραχθεί το άτομο που φροντίζουν.

Πρόσθετα ευρήματα της έρευνας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα «vs.MS».

«Ως μέρος της συνεχούς δέσμευσής μας για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από αυτή την εξουθενωτική ασθένεια, είμαστε υπερήφανοι για την ενημερωτική πρωτοβουλία vs.MS», δήλωσε ο Carole Huntsman, Global Multiple Sclerosis Lead, Sanofi Genzyme. «Τα επιτακτικά ευρήματα από την έρευνα αυτή διευρύνουν την κατανόησή μας για την πραγματική γνωστική και συναισθηματική επίπτωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, και θα βοηθήσουν τις προσπάθειές μας για αποτελεσματικότερη συνεργασία με την κοινότητα ώστε να ανταποκριθούμε στις συνολικές ανάγκες των ασθενών με ΠΣ.»

Η ιστοσελίδα της εκστρατείας περιλαμβάνει βίντεο, εκπαιδευτικές ενότητες και τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύοντας την πραγματική επιβάρυνση της νόσου και στόχο έχει να υποστηρίξει την κοινότητα της ΠΣ.

Για να μάθετε περισσότερα για την εκστρατεία vs.MS και να παρακολουθήσετε τα ευρήματα της έρευνας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vs-MS.com και ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του hashtag της εκστρατείας, #vsMS. Η ιστοσελίδα είναι στην αγγλική γλώσσα.

Η Sanofi, ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της υγείας, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και παρέχει θεραπευτικές λύσεις με επίκεντρο τις ανάγκες των ασθενών. Η Sanofi είναι δομημένη σε πέντε Παγκόσμιες Επιχειρησιακές Μονάδες: Διαβήτης και Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Γενικά Φάρμακα και Αναδυόμενες Αγορές, Sanofi Genzyme, Sanofi Pasteur και Merial. Η Sanofi είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού (EURONEXT: SAN) και της Νέας Υόρκης (NYSE: SNY).

Η Sanofi Genzyme εστιάζει στην ανάπτυξη ειδικών θεραπειών για εξουθενωτικές ασθένειες που συχνά είναι δύσκολο να διαγνωστούν και να θεραπευτούν, προσφέροντας ελπίδα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Μάθετε περισσότερα στο www.sanofigenzyme.com .