«Καμπανάκι» ΕΟΦ: Σοβαρός κίνδυνος υγείας από «σκευάσματα για άνδρες» μέσω ιστοσελίδων

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΟΦ
Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε κάποια προϊόντα που διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ «σε διάφορες ιστοσελίδες προωθούνται σκευάσματα για τους άνδρες (…) χωρίς άδεια και η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή«.

Πρόκειται για τα προϊόντα Εpimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun ή Epimedium Macun με την μορφή μαρμελάδας ή πάστας και προωθούνται ως φυσικα προϊόντα, χωρίς παρενέργειες.

ΕΟΦ

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα Εpimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun ή Epimedium Macun

Εpimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun – Epimedium Macun

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του κοινού, καθώς σε διάφορες ιστοσελίδες προωθούνται σκευάσματα για τους άνδρες, τα οποία παρά τις Αποφάσεις απαγόρευσης διάθεσης και διακίνησης του ΕΟΦ εξακολουθούν να διατίθενται. Πρόκειται για τα προϊόντα Εpimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun ή Epimedium Macun με τη μορφή μαρμελάδας ή πάστας και προωθούνται ως φυσικα προϊόντα, χωρίς παρενέργειες.

Η αλήθεια είναι ότι από εργαστηριακούς ελέγχους τόσο στον ΕΟΦ όσο και άλλων αρχών, τα προϊόντα αυτά βρέθηκαν να περιέχουν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που δεν αναφέρονται στην επισήμανση.

Ως εκ τούτου πρόκειται για φάρμακα χωρίς άδεια και η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν