Καμπανάκι από τον ΕΟΠΥΥ: Επιτήδειοι στέλνουν παραπλανητικά sms στους ασφαλισμένους

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΟΠΥΥ
Τι αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του. Ποιες πληροφορίες προσπαθούν να υποκλέψουν.

Την προσοχή των ασφαλισμένων σε παραπλανητικά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο (sms), με τα οποία ζητούνται προσωπικά στοιχεία, όπως ο τραπεζικός λογαριασμός, εφιστά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για παραπλανητικά μηνύματα (sms) που αποστέλλονται στο κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων, φέροντας το λογότυπό του.

Για αποφυγή προβλημάτων, λοιπόν, ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει πως οι υπηρεσίες του αποστέλλουν μόνον ενημερωτικά μηνύματα στα κινητά των ασφαλισμένων. Ενδεικτικά τα μηνύματα μπορεί να αφορούν:

  • Εκτελέσεις γνωματεύσεων
  • Εγκρίσεις γνωματεύσεων
  • Αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων
  • Υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ
  • Επιβεβαίωση των στοιχείων επικοινωνίας μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ τονίζει ακόμα ότι το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται τα μηνύματα δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση. Εναλλακτικά, αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

Αντιθέτως, ο ΕΟΠΥΥ ξεκαθαρίζει πως δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία με την οποία να ζητά να του γνωστοποιηθούν προσωπικά  στοιχεία, όπως τραπεζικός λογαριασμός, IBAN κ.ο.κ. Και αυτό αφορά τόσο τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, όσο και τις επικοινωνίες με sms ή email.