Καλά νέα για τον στόλο ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στη προμήθεια ασθενοφόρων προχωρά η διοίκηση του ΕΚΑΒ με ίδιους πόρους ύψους 2.050.000 ευρώ. Πρόκειται για ασθενοφόρα για τα Παραρτήματα Πάτρας, Λαμίας και Τρίπολης. Την ίδια ώρα, η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κάνει ήδη την διαφορά...

Τα 301 καινούργια ασθενοφόρα οχήματα ανανεώνουν τον γηρασμένο στόλο του ΕΚΑΒ σε ποσοστό που ξεπερνά το 50% μέσα σε τρία χρόνια.

 

Στις 12/01 ξεκίνησε η διαδικασία κατανομής των ασθενοφόρων της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Η πρώτη κατανομή περιλαμβάνει 18 από τις 22 κινητές ιατρικές μονάδες. Στη δωρεά συμπεριλαμβάνονται 6 θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών επί τροχήλατου φορείου με πλήρη, υπερσύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό και με πιστοποίηση της ασφαλούς διακομιδής των νεογνών, οι οποίες μπορούν να μετατρέπουν μια ΚΙΜ ενηλίκων σε ΚΙΜ νεογνών. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το ΕΚΑΒ θα διαθέτει ένα τέτοιο καινοτόμο στοιχείο στην χρήση των ΚΙΜ.

Τηλεματική

Στη δωρεά του ΙΣΝ προβλέπεται και εγκατάσταση συστήματος Τηλεματικής στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, όπου μέχρι τώρα λειτουργεί χειρόγραφα η καταγραφή των περιστατικών και η εγκατάσταση 200 σύγχρονων πομποδεκτών ψηφιακής τεχνολογίας τύπου ΤΕΤΡΑ.

Συνολικά η δωρεά περιλαμβάνει την προμήθεια 143 ασθενοφόρων οχημάτων με έξι σύγχρονες θερμοκοιτίδες, την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ και τον εξοπλισμό ψηφιακών συστημάτων επικοινωνίας των ασθενοφόρων.

Προκήρυξη

Στις 12/01απεστάλησαν προς δημοσίευση στην εφημερίδα της ΕΕ, οι προκηρύξεις δύο διαγωνισμών που αφορούν στην προμήθεια επιπλέον ασθενοφόρων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εν λόγω προμήθειες, αποτέλεσμα της μέχρι τώρα συνεργασίας της διοίκησης του ΕΚΑΒ με τις Περιφέρειες Αττικής, Ν. Αιγαίου, Κεντρ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας, περιλαμβάνουν:

1. Διαγωνισμός Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 5.169.560 €:
– Αττική: 52 Ασθενοφόρα επειγόντων 8 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) Σύνολο 60 Οχήματα
Σύνολο προϋπολογισμού : 4.340.000 € με ΦΠΑ

– Νότιο Αιγαίο: 9 Ασθενοφόρα επειγόντων Μικρού Όγκου (Μ.Ο.) 2 Ασθενοφόρα επειγόντων 4Χ4 1 ΚΙΜ (Βάση Αεροδιακομιδών Σύρου)
Σύνολο 12 Οχήματα, Σύνολο προϋπολογισμού : 829.560 € με Φ.Π.Α.

2. Διαγωνισμός Περιφερειών Κεντρ. Μακεδονίας – Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.984.000 €:
– Κεντρική Μακεδονία: 15 Ασθενοφόρα επειγόντων, Σύνολο προϋπολογισμού: 1.023.00 €

– Θεσσαλία: 10 Ασθενοφόρα επειγόντων 1 Ασθενοφόρο επειγόντων 4Χ4 2 Κ.Ι.Μ. Σύνολο 18 Οχήματα, Σύνολο προϋπολογισμού: 961.000 € Προμήθεια Ασθενοφόρων από ίδιους πόρους του ΕΚΑΒ:

Επιπλέον, το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ αποφάσισε να προχωρήσει σε συμπληρωματική προμήθεια ασθενοφόρων με τη διάθεση ποσού ύψους 2.050.000 €, από ιδίους πόρους. Η εν λόγω προμήθεια αναλυτικά περιλαμβάνει ασθενοφόρα για τα Παραρτήματα Πάτρας, Λαμίας και Τρίπολης:

– Παράρτημα Πάτρας: 3 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) 10 Ασθενοφόρα επειγόντων, 1 Ασθενοφόρο επειγόντων Μ.Ο. Σύνολο 14 Οχήματα, Σύνολο προϋπολογισμού: 1.050.000 €

– Παράρτημα Τρίπολης: 7 Ασθενοφόρα επειγόντων, Σύνολο προϋπολογισμού: 500.000 €

– Παράρτημα Λαμίας : 5 Ασθενοφόρα επειγόντων 2 Ασθενοφόρα επειγόντων Μ.Ο., Σύνολο 7 Οχήματα, Σύνολο προϋπολογισμού: 500.000 €

Εξάλλου την προσεχή Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στην έδρα του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης των 30 ασθενοφόρων της δωρεάς του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑP), καθώς και ιατροτεχνικού εξοπλισμού για ανανέωση του ήδη υπάρχοντος και σύγχρονων θερμοκοιτίδων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν