Κακοκαιρία – Νοσοκομεία: Προβλήματα ηλεκτροδότησης, τροφοδοσίας οξυγόνου και πρόσβασης εργαζομένων – Εγκλωβισμένα ασθενοφόρα στους χιονισμένους δρόμους

  • Γιάννα Σουλάκη
νοσοκομεία
Περιστασιακά προβλήματα πρόσβασης, ηλεκτροδότησης και τροφοδοσίας οξυγόνου αντιμετώπισαν πολλά νοσοκομεία κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, τα οποία κατά περίπτωση αντιμετωπίστηκαν. Πιο δύσκολη η κατάσταση για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου. Ογδόντα κλήσεις πολιτών που έχουν καλέσει σε βοήθεια βρίσκονται σε αναμονή αυτή τη στιγμή.

Ομαλά κυλούν οι εφημερίες σε Ασκληπιείο Βούλας και Θριάσιο, αλλά και η προσέλευση των ασθενών στο νοσοκομείο Νίκαιας, που εφημερεύει από τις 08:00. Περιστασιακά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Ιπποκράτειο και Ερυθρό Σταυρό αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.

Σημαντικά προβλήματα, ωστόσο, σημειώθηκαν σε πολλά νοσοκομεία περιοχών που πλήττονται από τον χιονιά, με την πρόσβαση του υγειονομικού προσωπικού. Σε πολλές περιπτώσεις ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας για να φτάσουν  οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, ενώ στο Σισμανόγλειο στα βόρεια Προάστια, πολλοί γιατροί και νοσηλευτές παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νοσοκομείο, το οποίο είναι πνιγμένο στα χιόνια.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο Σισμανόγλειο που είναι νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού και εφημερεύει καθημερινά, οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι:

«Απροσπέλαστοι οι δρόμοι από το χιόνι. Ειδικά στα Επείγοντα ενός εφημερεύοντος νοσοκομείου είναι αδύνατη η πρόσβαση περιστατικών κορονοϊου εν μέσω πανδημίας. Χαρακτηριστικά του μπάχαλου που επικράτησε και επικρατεί δυστυχώς ακόμη στα νοσοκομεία. Το προσωπικό κάνει τώρα τέταρτη βάρδια σερί», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τα ΤΕΠ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου:

Εντωματαξύ, προβλήματα με οχήματα προμήθειας οξυγόνου, που εγκλωβίστηκαν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, κατά το μεγαλύτερο μέρος αντιμετωπίστηκαν και τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται κανονικά με οξυγόνο.

Εντωμεταξύ, έντεκα ελαφρά τραυματισμένοι επιβάτες από το ατύχημα με την αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Λιβαδιά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και βρίσκονται όλοι εκτός κινδύνου.

Το ΕΚΑΒ, ωστόσο, αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες στη διακομιδή ασθενών εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε αδυναμία προσέγγισης, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 80 αιτήματα εξυπηρέτησης σε εκκρεμότητα.

Δείτε ποια νοσοκομεία εφημερεύουν σήμερα στην Αττική

Σήμερα εφημερεύουν:

14.30 με 22.00

– ΚΑΤ

14.30 με 08.00 (επόμενη ημέρα)

– Αλεξάνδρα

– Λαϊκό

– ΕΛΠΙΣ

08.00 με 08.00 (επόμενης)

– Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας