Κακοκαιρία Daniel: Οι δήμοι θα μοιράζουν τα φάρμακα στους πλημμυροπαθείς ασθενείς

  • Iatropedia newsroom
Ερυθρός Σταυρός
Λύση στο μέγα πρόβλημα με τους ασθενείς που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους προσπαθούν να δώσουν δήμοι και φαρμακοποιοί των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Η κακοκαιρία Daniel έχει κοστίζει τη ζωή σε επτά πολίτες και έχει εγκλωβίσει ή εκτοπίσει εκατοντάδες άλλους. Ανάμεσα σε εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους είναι και ασθενείς που δεν πρόλαβαν να πάρουν τα φάρμακά τους.

Είναι άνθρωποι που χρειάζονται την αγωγή τους και σε αυτό το πρόβλημα προσπαθούν οι αρμόδιοι να δώσουν λύση. Κομβικό ρόλο θα παίξουν οι δήμοι, που θα συγκεντρώνουν τις ανάγκες, να επικοινωνούν με τους φαρμακοποιούς και εν συνεχεία θα μοιράζουν τα φάρμακα.

Σήμερα (08.09.2023) έγινε σύσκεψη του προεδρείου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, των περιοχών δηλαδή που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία.

Στη σύσκεψη έγινε μια πρώτη εκτίμηση της λειτουργικότητας των φαρμακείων που έχουν πληγεί από τη θεομηνία και της δυνατότητας να διαθέσουν φάρμακα στον πληθυσμό.

Επίσης, αποφασίσθηκε, μετά από επικοινωνία με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, για τη διάθεση των φαρμάκων σε πολίτες που πρέπει να συνεχίσουν την αγωγή τους και βρίσκονται σε περιοχές που αδυνατούν να τα προμηθευθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν.