Το Kaizen Foundation και η δωρεά που θα αλλάξει τη ζωή των παιδιών στο Παίδων Πεντέλης

  • Γιάννα Σουλάκη
Kaizen Foundation
Με μια δωρεά ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, το νεοσύστατο Kaizen Foundation αναβαθμίζει δραστικά τις εγκαταστάσεις του Παίδων Πεντέλης.

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, αποτελώντας έναν εξαιρετικά σημαντικό πόλο περίθαλψης, αφού καλύπτει τις ανάγκες της Βόρειας και της Ανατολικής Αττικής, καθώς και άλλων περιοχών, όπως η Εύβοια. Άλλωστε, ο αριθμός των νοσοκομείων παίδων της χώρας είναι περιορισμένος. Ωστόσο, το συγκεκριμένο νοσοκομείο αντιμετωπίζει ουσιαστικά και λειτουργικά προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν προσωπικό, γονείς και μικρούς ασθενείς εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτά αναμένεται να αντιμετωπιστούν ριζικά, με τη μεγαλύτερη ανακαίνιση που έχει γίνει εδώ και 80 χρόνια στις εγκαταστάσεις του.

Ο φορέας χάρη στον οποίο θα λάβει χώρα η πολυπόθητη μεταμόρφωση του Παίδων Πεντέλης είναι το Kaizen Foundation. Πρόκειται για έναν νεοσύστατο διεθνή κοινωφελή οργανισμό, του οποίου αποκλειστικός χρηματοδότης είναι η Kaizen Gaming, μία από τις κορυφαίες εταιρείες GameTech στον κόσμο, με έδρα την Ελλάδα. Στο παρελθόν η Kaizen Gaming έχει προχωρήσει πολλές φορές σε σημαντικές ενέργειες κοινωνικής ευθύνης, σε τομείς όπως ο αθλητισμός, η συμπερίληψη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και η υγεία. Άλλωστε, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19 ήταν από τις εταιρείες που διακρίθηκαν για τη συνεισφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πλέον, μέσω του Kaizen Foundation ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δράσεις με ακόμη μεγαλύτερο κοινωνικό αποτύπωμα.

Κατά την τελετή έναρξης των εργασιών ανακαίνισης του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, στην οποία ανακοινώθηκε και η ίδρυση του Kaizen Foundation, ο Συνιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης, δήλωσε: «Έχουμε δει πολλά από τα όνειρα που είχαμε όταν ξεκινούσαμε το ταξίδι της Kaizen Gaming να γίνονται πραγματικότητα. Είμαστε μια εταιρεία που απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.500 ανθρώπους. Έχουμε στηρίξει δεκάδες αθλητές στις προσπάθειές τους να κατακτήσουν τους στόχους τους. Σήμερα προχωράμε στην πραγματοποίηση ενός ακόμη ονείρου, με την ίδρυση του Kaizen Foundation, καθώς είμαστε σε θέση πλέον να συνεισφέρουμε στην κοινωνία πιο ουσιαστικά από ποτέ. Η εκκίνηση του Foundation έρχεται με τη μεγαλύτερη δωρεά που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, η οποία θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τις ζωές των παιδιών, των οικογενειών και του προσωπικού στο Παίδων Πεντέλης».

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Συνιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης.

Τι περιλαμβάνει και τι σηματοδοτεί η ανακαίνιση του Παίδων Πεντέλης

Το ύψος της παραπάνω δωρεάς ανέρχεται στα 3,8 εκατομμύρια ευρώ. Πού θα διατεθούν τα χρήματα αυτά; Στην ανακαίνιση των χειρουργείων του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν αλλαγές που απαιτούνται από την εθνική νομοθεσία, όπως η μεταφορά του φαρμακείου στο ισόγειο και η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε σχετικά: «Χάρη στο έργο αυτό οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημά τους και οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε έναν χώρο στην Πεντέλη που, πραγματικά, μετά τα έργα θα είναι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως: «Η συνεργασία με την KaizenGaming και το Κaizen Foundation είναι ένα παράδειγμα του πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στα παιδιά μας και στους συμπολίτες μας. Και αυτό θα ήθελα να το επισημάνω και ως γιατρός που έχει εργαστεί σε δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή και στήριξή τους στη διαρκή προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Το έργο της ανακαίνισης του ΓΝΠΠ, του οποίου οι μελέτες βρίσκονται σε διαδικασία εκπόνησης, θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διακριτές φάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών το τέλος του 2024.

O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Kaizen Foundation: Η αποστολή του

Το Kaizen Foundation εκκινεί τη δράση του για το 2024 από την Ελλάδα, με την ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Απώτερος στόχος του όμως είναι η πραγματοποίηση δράσεων σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Kaizen Gaming. Ήδη το Kaizen Foundation προχώρησε στην ανακαίνιση πτέρυγας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Πιτέστι στη Ρουμανία, ενώ μέσα στο 2024 αναμένεται να ακολουθήσουν δράσεις σε Μάλτα, Πορτογαλία και Βουλγαρία επίσης.

(από αριστερά προς δεξιά) O Πρόεδρος του Kaizen Foundation, Πάνος Κωνσταντόπουλος, ο ο Συνιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης. ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ως βασικοί πυλώνες για τη δράση του Kaizen Foundation έχουν οριστεί η Κοινωνία, η Εκπαίδευση και το Περιβάλλον. Μέσα από τη συνεισφορά του σε αυτά τα τρία πεδία επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον. Αποστολή του Foundation είναι να αποτελέσει έναν φορέα θετικών αλλαγών για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, από την υγεία και την παιδεία, μέχρι την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους.

Πρόεδρος του Kaizen Foundation θα είναι ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος της Stoiximan, ο οποίος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. H ίδρυση του ΚaizenFoundation είναι η φυσική εξέλιξη, το επόμενο βήμα που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε  ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ξεκινάμε από την Ελλάδα  και από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης».