Πανυγειονομικό συλλαλητήριο- Και οι νοσοκομειακοί γιατροί στους δρόμους για το ασφαλιστικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όλοι οι γιατροί, είτε ιδιωτεύουν είτε υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν λόγους να διαμαρτύρονται για το νέο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που απαξιώνει χρόνια κόπων... Ως εκ τούτου, μεθαύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου θα παραλύσουν όλες οι δομές Υγείας.

Αποχή από τα καθήκοντα και συλλαλητήριο είναι η απάντηση των γιατρών στον κ. Κατρούγκαλο. Όποιος έχει λοιπόν προγραμματισμένο ραντεβού σε ΠΕΔΥ, ΕΣΥ, διαγνωστικά κέντρα αλλά και ιδιωτικό ιατρείο την προσεχή Πέμπτη, καλό είναι να τηλεφωνήσει ξανά για να το επιβεβαιώσει, καθώς την ημέρα αυτή οι γιατροί σκοπεύουν να εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Επιστημονικοί φορείς από ολόκληρη την χώρα, νοσοκομειακοί γιατροί, ιδιώτες, όλοι ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλο την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και καλούν τα μέλη τους σε μαζική συμμετοχή. Την Πέμπτη στις 11 το πρωί μάλιστα το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να κατακλυστεί από …λευκές μπλούζες!

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:
Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην 4ωρη(11πμ-3μμ)  στάση εργασίας των γιατρών όλης της χώρας που εργάζονται στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ο ΠΙΣ και όλοι οι επιστημονικοί φορείς την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στο κέντρο της Αθήνας για το ασφαλιστικό.

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Για την ΟΕΝΓΕ

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

Βαρνάβας Δημ.                                                                       Βαμβακάς Λάμπρος