Και 3ο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε παιδί στα Χανιά μέσα σε λίγες μέρες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το 3ο κατά σειρά κρούσμα σε παιδί αντιμετωπίζεται από χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου το προηγούμενο διάστημα νοσηλεύτηκαν άλλα δύο παιδάκια με ιογενή μηνιγγίτιδα που -να σημειώσουμε- είναι λιγότερο επικίνδυνη από τη μικροβιακή.

Σύμφωνα με το flashnews.gr πρόκειται για ένα 6χρονο παιδί  το οποίο παρουσίασε συμπτώματα ιογενούς μηνιγγίτιδας και βρίσκεται στην παιδιατρική κλινική. Ανησυχία προκαλεί εξάλλου το γεγονός ότι για μηνιγγίτιδα ελέγχεται κι ένα τέταρτο παιδάκι που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ως κρούσμα…

Καθόλου τυχαίο άλλωστε που και τα 2 παιδιά από τα 4 παιδιά (2 που ανάρρωσαν, ένα το χθεσινό κι ένα ακόμα που ελέγχεται) φοιτούν στο ίδιο Δημοτικό σχολείο…

 

Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά στο πρώτο στάδιο είναι:

Υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, δυσκολία στην κάμψη του αυχένα. Ακόμα κι αν τα μπερδέψουν γονείς και γιατροί με κάποια γριππώδη συνδρομή, το χαρακτηριστικό της μηνιγγίτιδας είναι ότι μέσα σε λίγες ώρες η κατάσταση επιδεινώνεται. Χρειάζεται λοιπόν άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο και εργαστηριακός έλεγχος που θα πιστοποιήσει περί τίνος πρόκειται όσο πιο σύντομα γίνεται.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν πρόκειται για ιογενή μηνιγγίτιδα, δεν απαιτείται απολύμανση των χώρων όπου ήταν ο ασθενής παρά μόνο η τήρηση των κανόνων υγειινής.

Συστήνεται:

Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό ή την προετοιμασία του φαγητού καθώς και μετά τη χρήση τουαλέτας ή την αλλαγή πάνας σε παιδιά τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα που το φροντίζει.