Κ. Μητσοτάκης: Άμεσα η πρόσληψη 800 γιατρών στην Πρωτοβάθμια

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Την πρόσληψη 2.000 νέων γενικών γιατρών για να στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προανήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Μάλιστα, οι πρώτοι 800 από αυτούς, θα αναλάβουν αμέσως καθήκοντα.

Στην αναπτυξιακή διάσταση της Υγείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι μπορούν να εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια από αυτόν τον τομέα.

‘Οπως εξήγησε: Ο εξορθολογισμός των προμηθειών και η Ενιαία Διοίκηση στα νοσοκομεία καθώς και η ανάπτυξη της τηλεϊατρικής εξοικονομούν χρήματα. Ο ιατρικός τουρισμός αυξάνει τα δημόσια έσοδα. Και εκεί αποσκοπούν μέτρα, όπως οι ψηφιακοί προσωπικοί φάκελοι!

“Πρέπει να γίνει η πλήρης αξιοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, για να πατάξουμε επιτέλους το φαινόμενο της υπερσυνταγογράφησης”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης, επίσης, είναι η στελέχωση του Δημοσιου Συστήματος με προσωπικό, τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι θα γίνουν άμεσα 2.000 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτών και 2.000 νέων γενικών γιατρών στην Πρωτοβάθμια Υγεία. Μάλιστα, οι πρώτοι 800 από αυτούς θα αναλάβουν άμεσα καθήκοντα, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τομέας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχουν 2.οοο γενικοί γιατροί εκτός ΕΣΥ, ούτε κενές οργανικές θέσεις»

Απάντηση στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον τομέα της Υγείας και την εξαγγελία προσκλήψεων, έδωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Ξανθός.  «Δεν υπάρχουν 2.000 γενικοί γιατροί εκτός ΕΣΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει στη δήλωσή του:

«Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν 2000 γενικοί γιατροί εκτός ΕΣΥ ούτε αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις σε Κέντρα Υγείας ή Περιφερειακά Ιατρεία. Προφανώς ο κ.Μητσοτάκης όταν αναφέρεται σε προσλήψεις 2000 γενικών γιατρών (800 μάλιστα άμεσα), εννοεί συμβάσεις ιδιωτών οικογενειακών γιατρών όλων των ειδικοτήτων (δηλαδή γενικών γιατρών , παθολόγων και παιδιάτρων) με τον ΕΟΠΥΥ. Μόνο που οι συμβάσεις με ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν πρόσληψη. Ούτε φυσικά είναι σαφές πώς θα αυξηθεί ο σημερινός αριθμός συμβεβλημένων οικογενειακών γιατρών». Χρειάζονται σοβαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις σ΄αυτά τα κρίσιμα θέματα, που δεν βλέπουμε να υπάρχουν .

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Μείωση του clawback και νέα εποχή ανάπτυξης μέσω φαρμακοβιομηχανίας