Janssen Ελλάδος: Με συνέπεια στην προσφορά για τα παιδιά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Janssen Ελλάδος διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά την Ημέρα Εθελοντισμού “Happy Kids” υποστηρίζοντας έμπρακτα το Δήμο όπου εδρεύει η εταιρεία. Συνεχίζοντας την παράδοση, οι 150 εργαζόμενοι της φαρμακευτικής εταιρείας συμμετείχαν στον εξωραϊσμό των σχολικών εγκαταστάσεων, προαύλιου και εσωτερικών χώρων, του Ειδικού Σχολείου Κωφών & Βαρήκοων, του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης των εργαζομένων της Janssen Ελλάδος, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Τάσος Μαυρίδης, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Νίκο Γκαραβέλλα. Αμφότεροι ευχαρίστησαν τους υπεύθυνους της εταιρείας για την ιδιαιτέρως σημαντική πρωτοβουλία τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυρίδης ανάφερε: «Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά αλλά και εκ μέρους του Δήμου όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας που με περίσσια αγάπη εργάστηκαν για να δημιουργηθεί ένα όμορφο και υγιές περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

Η Janssen Ελλάδος έχει αποδείξει τα ευγενικά της αισθήματα, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία και ανταποκρινόμενη με συνέπεια στις ανάγκες του Δήμου, μέσω μιας σειράς δράσεων προσφοράς και αγάπης που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ελπίζω το παράδειγμα της Janssen να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, συνεισφέροντας στις τοπικές κοινωνίες που το έχουν τόσο ανάγκη».

«Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κι ως έμπρακτη ένδειξη προσφοράς προς το Δήμο που εδρεύουμε, θελήσαμε να ομορφύνουμε το σχολικό περιβάλλον του Ειδικού Σχολείου Κωφών & Βαρήκοων, μοιράζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Στη Janssen, την εταιρεία του μεγαλύτερου παγκόσμιου ομίλου στη Φροντίδα Υγείας, της Johnson & Johnson, ακολουθούμε και εφαρμόζουμε τις θεμελιώδεις αρχές του «Πιστεύω» μας, έχοντας βαθιά επίγνωση της ευθύνης “προς τις κοινότητες όπου ζούμε και εργαζόμαστε και γενικά προς όλη την κοινωνία”.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας μας για την ανταπόκριση και το σπουδαίο κοινωφελές έργο που προσφέρουν» ανέφερε ο κ. Μ.Παπαταξιάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος.

Η φετινή δράση έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης ενέργειας που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι από τους εργαζομένους της Janssen οι οποίοι ανέλαβαν την επιμέλεια και την ανακαίνιση των προαύλιων χώρων τριών Νηπιαγωγείων του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. Οι ενέργειες αυτές και πλήθος άλλων, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Janssen4Good και επιβεβαιώνουν ότι η Janssen εφαρμόζει πιστά τις αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της.

Επί σειρά ετών, η εταιρεία ανταποδίδει έμπρακτα στο κοινωνικό σύνολο υποστηρίζοντας κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Το 2017, η Janssen Ελλάδος έλαβε Χρυσό Βραβείο από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).