ΙΣΘ: Οι πολίτες θα εξετάζονται κανονικά ακόμα κι αν δεν εγγραφούν σε οικογενειακό γιατρό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΕΟΠΥΥ
Όπως ξεκαθαρίζει ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας "οι πολίτες να μην βρίσκονται σε πανικό- Ασχέτως εγγραφής στο... ατελέσφορο πρόγραμμα του οικογενειακού γιατρού θα εξετάζονται κανονικά".

«Ο στρεβλός τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Υγείας προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα του οικογενειακού γιατρού, οδηγεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) σε… αδιέξοδο», σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας.

«Οι πολίτες βρίσκονται σε πανικό καθώς δεν υπάρχει ικανός αριθμός οικογενειακών γιατρών για να καλύψει όλο τον πληθυσμό! Ενδεικτικά σήμερα, για το νομό Θεσσαλονίκης οικογενειακοί γιατροί, συμβεβλημένοι και του δημόσιου τομέα, δεν φτάνουν παρά να καλύψουν το… 1/4 του πληθυσμού» πρόσθεσε ο κ. Νίτσας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα συνεχίσουν να εξετάζονται από όλους τους γιατρούς, όπως μέχρι σήμερα, ασχέτως της εγγραφής τους σε οικογενειακό γιατρό. Όλοι οι γιατροί, συμβεβλημένοι και πιστοποιημένοι με τον ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν και να δέχονται ασθενείς όπως κάνουν σήμερα.

«Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου υγείας συναισθανόμενη την ευθύνη του απέναντι στους πολίτες, να αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και των οικογενειακών γιατρών, ώστε ΟΛΟΙ οι πολίτες να μπορούν να βρουν οικογενειακό γιατρό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.»Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας και τις επαγγελματικές ενώσεις παθολόγων και γενικών γιατρών, έχει καταθέσει προτάσεις για ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας το οποίο βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες στα συρτάρια του υπουργείου…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν