Ισπανία: Κρούσμα διφθερίτιδας μετά από 30 χρόνια…

  • Iatropedia
Η ανεύθυνση συμπεριφορά των γονιών ενός μικρού Ισπανού, στον οποίο οι γονείς του δεν είχαν κάνει τα προβλεπόμενα εμβόλια, οδήγησε στην επανεμφάνιση μιας ξεχασμένης στην Ευρώπη νόσου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται ένα παιδάκι στην Καταλανία εξαιτίας διφθερίτιδας που είναι λοιμώδης νόσος που πλήττει παιδιά και ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Στην Ισπανία έχει να εμφανιστεί η νόσος εδώ και 30 χρόνια ενώ το κατάλληλο φάρμακο για τον ασθενή έφτασε από τη Ρωσία…

Ο Ισπανός υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «ανεύθυνο' να μην εμβολιάζουμε τα παιδιά και εξήγησε ότι το πιθανότερο είναι να κόλλησε το παιδί την ασθένεια από μετανάστη που επίσης δεν είχε εμβολιαστεί στην χώρα από την οποία προέρχεται.

Τα τελευταία χρόνια σε ΗΠΑ και ΕΕ επικρατεί ένα κίνημα που πείθει κάποιος να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους επειδή τάχα τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν αυτισμό ή καρκίνο. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν τα απιδιά αυτά αλλά και όσοι ζουν μαζί τους από ασθένεις που ο δυτικός κόσμος έχει ξεπεράσει εδώ και δεκαετίες.