Ισχύει τώρα αυτό; Αν ναι, ξεφύγατε κύριοι!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Καταγγελίες περί παρεμβάσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σε διαγωνισμό για την πρόσληψη 100 ιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας ακούστηκαν στην Βουλή, κι αν ισχύουν έχουμε μεγάλο πρόβλημα με αυτήν την κυβέρνηση!

Το θέμα ετέθη σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Λεωνίδα Γρηγοράκου και έχει προκαλέσει και εσωτερικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ, το Τμήμα Υγείας του οποίου αναμένεται να συνεδριάσει το Σάββατο για να αναζητήσει αν υπάρχουν και τέτοιοι «κύριοι» στους κόλπους του… Όλα ξεκίνησαν όταν επιλαχόντες γιατροί κατήγγειλαν το υπουργείο Υγείας αμφισβητώντας την διαφάνεια και αξιοπιστία της διαδικασίας του διαγωνισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλο κατάλογο έστειλε στο υπουργείο Υγείας η επιτροπή αξιολόγησης και άλλο τελικά έστειλε το υπουργείο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με τα ονόματα που επιλέχθηκα.

Γιατροί που κατέθεσαν ενστάσεις καταγγέλλουν ότι παραποιήθηκαν οι πίνακες της βαθμολόγησης κριτηρίων. Και υποστηρίζουν μάλιστα ότι το αρχείο που ανέβηκε στον σχετικό ιστότοπο δείχνει ότι έχει υπάρξει επεξεργασία από μετακλητή συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του υπουργείου Υγείας!

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γρηγοράκος με τίτλο «αλυσιτελής και αδιαφανής διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής ιατρών για στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας» αναφέρεται ότι «από τη σοβαρότητα των καταγγελιών, φαίνεται ότι διαμορφώνεται μια κατάσταση προβληματική, όπου δεν είναι απίθανο να προκύψουν νομικά ζητήματα και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες για παραποίηση στοιχείων κατά την διαδικασία επεξεργασίας των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης προκήρυξης». Προβλέπει δε ότι «σε αυτήν την περίπτωση, η καθυστέρηση πρόσληψης των απαραίτητων ιατρών για τη λειτουργία των ΜΕΘ, ΜΕΝ και των λοιπών Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων είναι δεδομένη» και υπογραμμίζει με την ευκαιρία ότι «η κατάσταση λειτουργίας των προαναφερθεισών κρίσιμων μονάδων των νοσοκομείων είναι ήδη επιβαρυμένη εδώ και πολύ καιρό λόγω αδέξιων χειρισμών της κυβέρνησης που οδήγησαν σε τεράστια έλλειψη προσωπικού. Μια επιπλέον καθυστέρηση στην πολυαναμενόμενη πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στα νοσοκομεία θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνη όχι μόνο για τη λειτουργία των Μονάδων αλλά και για την υγεία των πολιτών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν