Ισχυαλγία: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

  • Iatropedia
Η ισχυαλγία είναι μια επώδυνη κατάσταση η οποία κάνει το βίο αβίωτο στους ασθενείς. Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται;

Τι είναι η ισχιαλγία;

Η Ισχιαλγία προκαλείται από ερεθισμό του ισχιακού νεύρου το οποίο προκαλεί αφόρητο πόνο στους πάσχοντες.

Συμπτώματα

Ο χαμηλός πόνος στην πλάτη που ακτινοβολεί στο ισχίο, στο γλουτό, και στα κάτω άκρα είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της ισχιαλγίας. Μερικές φορές ο πόνος επιδεινώνεται με την κάμψη, με το βήχα, ή το φτέρνισμα. Η νόσος μπορεί επίσης να προκαλέσει μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή αδυναμία του ποδιού.

Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν για εβδομάδες.

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένας πολύ συχνός πόνος. Υπάρχουν πολλές αιτίες για το πρόβλημα αυτό που δεν είναι ισχιαλγία.

Συχνά, ο χαμηλός πόνος στην πλάτη προκαλείται από την πίεση των μυών και των συνδέσμων. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ισχιαλγίας είναι ο πόνος που ακτινοβολεί προς τα κάτω το πόδι από το χαμηλό πίσω, φθάνοντας συχνά το πόδι.

Η Ισχιαλγία είναι ποιο κοινή στη μέση ηλικία. Η εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε ισχιαλγία ενώ άλλες αιτίες είναι η εκφυλιστική αρθρίτιδα της σπονδυλικής στήλης και της οσφυϊκής δισκοκήλης.

Η Κήλη δίσκου είναι μια ακόμη κοινή αιτία της ισχιαλγίας.

Σπάνια, η ισχιαλγία μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό, κάταγμα, μόλυνση, ή φλεγμονή. Κάθε κατάσταση που οδηγεί σε άμεση πίεση ή ερεθισμό του ιhttp://www.health 24.comσχιακού νεύρου μπορεί να προκαλέσει ισχιαλγία.

Αρχική διορθωτικά μέτρα για την πάθηση αυτή περιλαμβάνει τις ζεστές κομπρέσες ή την τοποθέτηση πάγου στο σημείο για περίπου 20 λεπτά κάθε δύο ώρες.

πηγή www.health 24.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tips για να ανακουφιστείτε από την ισχιαλγία!