ΙΣΑ: «Υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό»

  • Γιάννα Σουλάκη
Στην ανάγκη συνεργασίας, για την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών του νοσοκομείου «Σωτηρία» που έδωσαν με αυτοθυσία, τη μάχη ενάντια στην πανδημία, εξήρε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, στο νοσοκομείο, για τα εγκαίνια της Γ΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής και της Ειδικής Μονάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού που πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Αν. Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις κλινικές του νοσοκομείου, τις οποίες είχε ενισχύσει η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτώντας επικουρικό υγειονομικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπως και σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό, το οποίο ωστόσο πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Σε αυτό μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι, Υπουργείο Υγείας, Περιφέρεια Αττικής και δωρητές, καθώς η ισχύς εν τη ενώσει. Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει πάνω από 150 εκατομμύρια, για μισθοδοσίες επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών καθώς και 50 εκατομμύρια για τεχνολογικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία. Στο Σωτηρία πρόκειται να χρηματοδοτήσει το Κέντρο Αποκατάστασης, στην ανακαινισμένη κλινική Ειδικών Λοιμώξεων που αποτελεί δωρεά της Eurobank ενώ έχει ήδη διαθέσει μέσω ΕΣΠΑ στην καρδιολογική κλινική, έναν υπερσύγχρονο αγγειογράφο/στεφανιογράφο και προτίθεται σε συνεργασία, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να συμβάλλει και σε άλλες ανάγκες του νοσοκομείου.»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Πρύτανης ΕΚΠΑ Θ. Δημόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι.Κωτσιόπουλος, ο καθηγητής καρδιολογίας Δ. Τούσουλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σ. Μητσιάδης, η Διευθύντρια Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής Α. Κουτσούκου, η Αν. Διοικήτρια Ά. Κρεμμύδα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας