ΙΣΑ: Συμβουλές προς τις ευπαθείς ομάδες που εκτίθενται στον καπνό

  • Γιάννα Σουλάκη
ΙΣΑ
Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες των ασθενών που εκτίθενται στον καπνό που προκαλούν οι πυρκαγιές.

Ο ΙΣΑ επ’ αφορμή των πυρκαγιών που μαίνονται γύρω από την Αττική, εφιστά την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες των ασθενών που εκτίθενται στον καπνό. Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, συνιστά σε όσους πάσχουν από καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών που επιβαρύνουν περαιτέρω την ατμόσφαιρα αυξάνοντας τον κίνδυνο για τις ευπαθείς ομάδες .

Να παραμείνουν σε κλειστούς κλιματιζόμενους  χώρους και να επικοινωνήσουν με το θεράποντα ιατρό σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα.

Πρόεδρος του ΙΣΑ για τις πυρκαγιές: «Να σταματήσουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και καταστροφή του φυσικού πλούτου της χώρας»

Χρειάζεται Στρατηγικό Σχέδιο πρόληψης για τις πυρκαγιές, σχολιάζει χαρακτηριστικά, ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης:

«Η χώρα για άλλη μια χρονιά δοκιμάζεται  από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει το δασικό πλούτο της χώρας και απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ο κρατικός μηχανισμός παρότι πλέον επιδεικνύει ετοιμότητα, χρειάζεται ένα Στρατηγικό Σχέδιο  πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης σε όλα τα επίπεδα με τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιστημονικού  κόσμου. Η πρόληψη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε αποτελεσματικής πολιτικής τόσο στην υγεία όσο και σε κάθε άλλο τομέα . Για να σταματήσουμε πλέον να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και την καταστροφή του φυσικού πλούτου της χώρας ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν