ΙΣΑ: Προσοχή! Νέα προσπάθεια εξαπάτησης για δήθεν πληρωμές από ασφαλιστικά ταμεία

  • Iatropedia newsroom
εφαρμογή
Καταγγελίες από γιατρούς για προσπάθεια εξαπάτησής τους, έχει λάβει σωρηδόν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ο ΙΣΑ ενημερώνει τα μέλη του για απάτη σε εξέλιξη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και email. Επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από γιατρούς, ζητώντας κωδικούς e-banking, με πρόσχημα την πίστωση χρηματικών ποσών από ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή των γιατρών, καθώς μέσω των τηλεφωνικών κλήσεων ή/και των emails γίνεται προσπάθεια υφαρπαγής τραπεζικών κωδικών.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Από συναδέλφους ιατρούς λάβαμε καταγγελίες για προσπάθεια εξαπάτησης τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και μέσω email, για δήθεν πληρωμές χρηματικού ποσού από ασφαλιστικά ταμεία. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο καλών επέμενε να συνδεθεί ο ιατρός, κατά την ώρα της επικοινωνίας, με το e-banking, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να πιστωθούν χρηματικά ποσά. Εναλλακτικά μέσω email ζητούν να συνδεθούν σε επισυναπτόμενους συνδέσμους (links) για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού.
Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων, όσον αφορά τέτοιου τύπου τηλεφωνικές κλήσεις ή/και emails, μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια υφαρπαγής τραπεζικών κωδικών.