ΙΣΑ προς γιατρούς: «Πάρτε πίσω τις υπογραφές σας»

  • Iatropedia
Σε δήλωση ανάκλησης καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) όσους γιατρούς συνεργάστηκαν με τον ΕΟΠΥΥ αποστέλλοντας φαξ στο φορέα, καθώς υποστηρίζει ότι η συμφωνία των δύο πλευρών είναι στον αέρα και παραμένει αμφίβολο αν θα πληρωθούν.

Στον αέρα είναι η συνεργασία γιατρών και διαγνωστικών κέντρων με τον ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καθώς επισημαίνει ότι είναι άγνωστο εάν και πως πρόκειται ν αμειφθούν τα πολυϊατρεία ,τα ατομικά διαγνωστικά κέντρα καθώς και οι γιατροί που εντάχθηκαν με μία απλή δήλωσή τους, μέσω φαξ, στον Φορέα.

«Το τοπίο παραμένει θολό, όσο η συνεργασία τους γίνεται, χωρίς την υπογραφή συλλογικής σύμβασης» σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Για το λόγο αυτό ο ΙΣΑ, καλεί τους γιατρούς, οι οποίοι είχαν υποβάλλει Δήλωση προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, προκειμένου να συμβληθούν με τον φορέα, να προβούν σε Δήλωση Ανάκλησης .

Παράλληλα ο ΙΣΑ με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Εθνικού Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Γεράσιμο Βουδούρη, ζητά να διευκρινιστούν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία και τη βιωσιμότητα του Φορέα.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην επιστολή «οι συμβάσεις των ιατρών με τον ΟΠΑΔ και τα λοιπά ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, έληξαν στις 31-12-2011 . Οι ιατροί που υπέβαλαν δήλωση ένταξης, στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, δια της αποστολής με φαξ δήλωσης ,στον οργανισμό εντός της προθεσμίας δέκα ημερών ,από την έναρξη ισχύος της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, δεν έχουν σύμβαση και είναι δυσδιάκριτο και αμφίβολο εαν και πως θα αμειφθούν».

Παράλληλα ο ΙΣΑ ζήτησε τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ώστε να διευκρινιστεί ότι συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ και τα εργαστήρια όλων των αυτοαπασχολούμενων Εργαστηριακών Ιατρών, ώστε να μην παραδοθεί ο χώρος στα Σούπερ Μάρκετ της υγείας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης «καλούνται όλοι οι γιατροί της Αθήνας, να μην προχωρήσουν σε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ,μέχρι πλήρους διευθέτησης των υφιστάμενων εκκρεμοτήτων, ώστε να διασφαλιστούν στο μέγιστο δυνατό τα εχέγγυα παροχής στοιχειωδώς αξιοπρεπών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τους Έλληνες Πολίτες, αλλά και συνθηκών άσκησης της ιατρικής που θωρακίζουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του έλληνα γιατρού».

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί της Αθήνας παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν Πανιατρική Συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να καθορίσουν τη στάση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατροί: σε λίγο 2 ευρώ η ιατρική επίσκεψη

γιατροί ούτε για δείγμα στον ΕΟΠΥΥ

στον ΕΟΠΥΥ δωρεάν αλλά χωρίς γιατρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν