ΙΣΑ: Πειθαρχικά μέτρα σε όσους γιατρούς διασπείρουν fake news για την πανδημία

  • Γιάννα Σουλάκη
Αττική
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τους πολίτες να μη παρασύρονται από σκοταδιστικές και επικίνδυνες απόψεις για την πορεία της επιδημίας και τα μέτρα προφύλαξης. Επίσης, θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που διατυπώνουν απόψεις για την επιδημία που δεν συμβαδίζουν με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα παραπληροφόρησης του κοινού για την επιδημία και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν.

«Η παραπληροφόρηση αποτελεί πράξη που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία», αναφέρουν τα μέλη του Δ/Σ του ΙΣΑ και τονίζουν ότι ο Σύλλογος θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του, στο πλαίσιο της πειθαρχικής αρμοδιότητάς του, σε περιπτώσεις που μέλη του συμμετέχουν στη διάδοση απόψεων που δεν συμβαδίζουν με τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για την επιδημία.

ΙΣΑ: «Να μην παρασύρονται οι πολίτες από σκοταδιστικές απόψεις»

Επίσης, καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και να μη παρασύρονται από σκοταδιστικές και ανυπόστατες απόψεις για τη χρήση της μάσκας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα ανυπόστατες και επικίνδυνες απόψεις σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης που αποπροσανατολίζουν το κοινό και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που δεν ενστερνίζονται τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για το θέμα, ωστόσο καλούμε και τους πολίτες να μη παρασύρονται και βάζουν σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και την κοινωνία», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Παράλληλα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του χθεσινού Δ.Σ, αποφασίσθηκε να μη γίνει αποδεκτό το αίτημα για παραχώρηση της αίθουσας του κτιρίου του Συλλόγου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Επιστήμη & Κοινωνία στον πόλεμο της Πανδημίας, στις 19-20 Σεπτεμβρίου.