ΙΣΑ: Παραβιάζεται η επαγγελματική ελευθερία των γιατρών- Αίτηση στο ΣτΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με την ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων που βάζει "θηλιά" στο λαιμό των εργαστηριακών γιατρών και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα επιβίωσης πολλών επαγγελματιών και θίγεται άμεσα η ελευθερία των γιατρώμ. Για τον λόγο αυτό ο ΙΣΑ ζητεί από το ΣτΕ την ακύρωση της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Την 23.12.2016, με αίτησή του ενώπιον του ΣτΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε την ακύρωση της Α3(γ)/οικ.76492/2016 [ΦΕΚ Β 3458] Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών με θέμα «Κοστολόγηση και ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων» με την οποία ανακοστολογήθηκε σειρά ιατρικών εργαστηριακών πράξεων, χωρίς να ληφθεί καθόλου υπ’ όψιν το πραγματικό ελάχιστο κόστος εκτέλεσής τους.

Αυτό παραβιάζει ευθέως την επαγγελματική ελευθερία των ιατρών και είναι ευθέως αντίθετο στις αρχές της χρηστής διοίκησης, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της αναλογικότητας, με δεδομένο ότι οι οριζόμενες ελάχιστες τιμές θα έπρεπε, για κάθε μία από τις πράξεις, να καλύπτει τουλάχιστον το κόστος εκτέλεσής τους σε ένα  ορθολογικά οργανωμένο εργαστήριο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει να μάχεται για το κύρος του ιατρικού λειτουργήματος, την αξιοπρέπεια των ιατρών μελών του και το αυτονόητο δικαίωμά τους να ασκούν το λειτούργημά τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν