ΙΣΑ: Οδοιπορικά Υγείας για τους κατοίκους των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών

  • Iatropedia
Εκεί όπου δεν φτάνει η Πολιτεία, φτάνουν οι εθελοντές ιδιώτες με διάθεση προσφοράς στον άνθρωπο... Περισσότερα από 100 παιδιά που ζουν μόνιμα στην Μήλο εξέτασαν γιατροί -εθελοντές του Κοινωνικού ιατρείου του ΙΣΑ και της Αρχιεπισκοπής.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στο νησί της Μήλου βρέθηκαν οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μετά από κάλεσμα της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ημάρχου Γεράσιμου Δαμουλάκη.

Οι εθελοντές έκαναν παιδιατρικό και καρδιολογικό έλεγχο σε περισσότερα από 100 παιδιά του νησιού τα οποία πρόκειται να λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες.

Η αποστολή έγινε στο πλαίσιο των οδοιπορικών υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που αποσκοπούν στη στήριξη και την υγειονομική κάλυψη των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών της χώρας και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε..

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα φτάσουμε μέχρι το τελευταίο άκρο της Ελλάδας για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ελπίδα στους κατοίκους των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και προσπάθειες του Ι.Σ.Α. Θα δώσουμε μάχη για να εξασφαλιστεί η υγειονομική θωράκιση αυτών των περιοχών και να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Εφόσον το κράτος δεν μπορεί, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος μαζί με την επιστημονική κοινότητα, σε επίπεδο εθελοντισμού, θα βοηθά τις περιοχές αυτές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν