ΙΣΑ: Όχι στην μικροπολιτική εκμετάλλευση των ανασφάλιστων. Άμεσα λύση!

  • Iatropedia
Αντιπαράθεσης συνέχεια για το θέμα των ανασφάλιστων πολιτών που δεν εξυπηρετούνται στα δημόσια νοσοκομεία. Ο Ιατρικός Σύλλογος αθηνών επανήλθε σήμερα απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, που αμφισχητεί ότι οι καταγγελίες είναι αληθείς...

της ΜαρίαςΤσιλιμιγκάκη

Τα επιχειρήματα του κ. Ξανθού σχετικά με το πρόβλημα νοσηλευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, αμφισβητεί το προεδρίο του ΙΣΑ επισημαίνοντας ότι οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου ζουν καθημερινά το δράμα των ανθρώπων αυτών την ώρα που δεν έχει διευκρινιστεί ποιο κονδύλι θα χρησιμοποιηθεί για την περίθαλψή τους…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Α. Ξανθού για «ανακριβείς καταγγελίες », για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα Δημόσια νοσοκομεία, ο ΙΣΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί δίπλα στο πλευρό των ανασφάλιστων με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου ζουν το δράμα των συμπολιτών μας και διαπιστώνουν καθημερινά τις δυσκολίες πρόσβασης που έχουν αυτοί οι ασθενείς στη περίθαλψη.

Εξάλλου ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, στη σχετική ανακοίνωσή του, παραδέχεται ότι δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης και ότι η εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων επαφίεται στην.. καλή θέληση των διοικήσεων των νοσοκομείων!

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι το κονδύλι που έχει προβλεφθεί για την περίθαλψη των ανασφάλιστων, καθώς οι μειωμένοι προϋπολογισμοί δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες των νοσοκομείων.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποδεχτεί να γίνει ζήτημα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, η ζωή και η υγεία της πιο ευαίσθητης ομάδας των πολιτών.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της, εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα κονδύλια που θα κάνουν εφικτή την πρόσβαση των ανασφάλιστων στην περίθαλψη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ