ΙΣΑ: Όχι πάλι στα τέλη Μαίου οι τελικές ανακοινώσεις για clawback και rebate

  • Iatropedia
Να αποφύγουν την ταλαιπωρία του 2014 με την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων πριν γνωρίσουν το τελικό ύψος των υποχρεωτικών εκπτώσεων προς τον ΕΟΠΥΥ για το προηγούμενο έτος, προσπαθούν να προλάβουν οι γιατροί.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Να εκδοθούν το συντομότερο οι εκτιμήσεις του ΕΟΠΥΥ για τα ποσά του clawback και του rebate τόσο για τις αλλαγές του πρώτου εξαμήνου του 2014 όσο και για τα τελικά ποσά του δεύτερου εξαμήνου του 2014, ζήτησε ο ΙΣΑ ενόψει της λήξης της διαχειριστικής περιόδου του προηγούμενου έτους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, «το πρόβλημα της φορολόγησης των συγκεκριμένων ποσών έχει επιλυθεί και μπορούν αυτά τα ποσά να μειώσουν τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης που αφορούν, με την προϋπόθεση ότι μπορούν να προβλεφθούν».

Αυτό το οποίο θέλουν να προλάβουν οι γιατροί είναι όσα συνέβησαν τέτοια εποχή το προηγούμενο έτος. Για τον λόγο αυτό ζητούν η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων του 2014 να γίνουν αφού πρώτα έχουν αναρτηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015 οι εκτιμήσεις του ΕΟΠΥΥ για τα ποσά του clawback και του rebate. Πέρσι ανακοινώθηκαν την τελευταία ημέρα του Μαϊου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζει η συμμετοχή στα φάρμακα! Ποια θα κοστίζουν πιο ακριβά. Όλος ο κατάλογος

Γιώργος Πατούλης στο iatropedia: “Ο ΕΟΠΥΥ είναι θνησιγενής και επικίνδυνος”!