ΙΣΑ: «Ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τους γιατρούς και να μην εκτοξεύει απειλές»

  • Iatropedia
Τεταμένες είναι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις όλων των παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ τόσο λόγω της καθυστέρησης στις πληρωμές του Οργανισμού, όσο και λόγω της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες ζητώντας να μην "απειλούν" οι πάροχοι με επισχέσεις...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο ΙΣΑ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «ο ιατρικός κόσμος συνεχίζει την δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα να υπηρετεί τους ασθενείς ,με υψηλό το αίσθημα ευθύνης παρά το γεγονός ότι έχει πλέον φτάσει στα όριά του και είναι οικονομικά εξαθλιωμένος».

Και ζητά από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αντί να κάνει «κακόβουλες απειλές που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη», να πληρώνει στην ώρα τους τους γιατρούς που έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης περιμένοντας να λάβουν χρήματα από το υπερταμείο.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί για άλλη μια φορά τον ΕΟΠΥΥ, να πληρώσει άμεσα τις οφειλές του, στους συμβεβλημένους γιατρούς και να σταματήσει να εκτοξεύει απειλές απέναντι στον ιατρικό κόσμο που συνεχίζει απλήρωτος, να στηρίζει το υπό κατάρρευση σύστημα υγείας.

Ο Ιατρικός κόσμος συνεχίζει την δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα να υπηρετεί τους ασθενείς ,με υψηλό το αίσθημα ευθύνης παρά το γεγονός ότι έχει πλέον φτάσει στα όριά του και είναι οικονομικά εξαθλιωμένος.

Ο ΙΣΑ συστήνει στα μέλη του να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες, οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα νομιμότητας στη σύμβασή τους – όπως αποφάνθηκε στη σχετική της εισήγηση, για το θέμα η νομική υπηρεσία του ΙΣΑ-.

Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κακόβουλες απειλές που έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την κατάρρευση της Π.Φ.Υ.