ΙΣΑ: Να βγει ΦΕΚ για την παράταση στις συμβάσεις με τους γιατρούς

  • Iatropedia
Επιστολή προς τον υπουργό υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, απέστειλε ο ΙΣΑ με αίτημα την νομοθέτηση της 3μηνη παράτασης που έχει δοθεί στις συμβάσεις του Οργανισμού με γιατρούς και εργαστήρια.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Χωρίς ΦΕΚ τίποτα δεν είναι επίσημο και όλα είναι συμφωνημένα μεν αλλά όχι επίσημα. Έτσι, ο ΙΣΑ ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να περάσουν στο τυπικό κομμάτι της συμφωνάις για παράταση των συμβάσεων με τους γιατρούς (κλινικούς και εργαστηριακούς).

Εξάλλου, το προεδρείο του ΙΣΑ επαναλαμβάνει ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μόνιμα με άνοιγμα των συμβάσε4ων για όλους τους γιατρούς που θα έχουν πια συλλογικές συμβάσεις.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του ΙΣΑ:

Με τις με αριθμ. πρωτ. 5712-14/9/2015 και με αριθμ. πρωτ. 4943-4/9/2015 επιστολές μας θίξαμε το ζήτημα της παράτασης της ισχύος των συμβάσεων των ιατρών, διαγνωστικών εργαστηρίων και πολυϊατρείων με τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα αναφέραμε ότι αν και δίδονται τρίμηνες παρατάσεις στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ , ουδεμία σχετική διάταξη είχε δημοσιευθεί σε ΦΕΚ μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να υφίσταται ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός για τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους ιατρούς και τα διαγνωστικά εργαστήρια και το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής αυτών από τον οργανισμό.

Όπως σας είναι γνωστό οι συμβάσεις παρατάθηκαν έως τις 31/12/2015, πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει νομοθετικά ρυθμιστεί το ζήτημα τόσο της προηγούμενης παράτασης που δόθηκε, όσο και της παρούσας, με αποτέλεσμα να υφίσταται πρόβλημα στην αποπληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα για τον μήνα Ιούλιο.

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε ότι όλο αυτό το ζήτημα δημιουργείται, διότι δεν υπάρχει πρόθεση από την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να επιλυθεί το ζήτημα μόνιμα, και η μόνη λύση θα ήταν το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την επίλυση του ζητήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ