ΙΣΑ: Να επαναφέρουν τις συμβάσεις με παθολόγος, παιδιάτρους και γενικούς γιατρούς

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του, για την εφαρμογή του νέου συστήματος ΠΦΥ και ζητεί την επαναφορά των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των παθολόγων, παιδιάτρων και γενικών γιατρών προκειμένου να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για τη επικείμενη εφαρμογή του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τον ερχόμενο μήνα, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε πρόσφατες δηλώσεις της παραδέχθηκε την αποτυχία στο σχεδιασμό του νέου συστήματος που αποτυπώνεται τόσο στον ανεπαρκή αριθμό των οικογενειακών ιατρών όσο και στο μικρό αριθμό των Τοπικών Μονάδων Υγείας που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τον πληθυσμό.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, οι ασθενείς θα κληθούν να επιβαρυνθούν οι ίδιοι την επίσκεψη στο γιατρό που έχουν ανάγκη κάτι που είναι άδικο και δυσβάσταχτο ειδικά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο πολίτης δεν ευθύνεται για τους αποτυχημένους πειραματισμούς  του υπουργείου Υγείας.

Πρέπει να  διασφαλιστεί  η κάλυψη όλου του πληθυσμού ,με υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο ΙΣΑ ζητά άμεσα την επαναφορά των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των Παθολόγων, Παιδιάτρων και Γενικών Ιατρών όπως ίσχυαν μέχρι 31-7-18 παράλληλα με την εφαρμογή του νέου συστήματος προκειμένου να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν