ΙΣΑ: Να δοθεί εδώ και τώρα παράταση των συμβάσεων των γιατρών των πρώην ΙΚΑ

  • Iatropedia
Να δοθεί λύση στην αγωνία των πρώην γιατρών του ΙΚΑ στους οποίους λήγουν εντός των ημερών οι συμβάσεις αλλά και να προστατευθεί η πρόσβαση των ασθενών στην πρωτοβάθμια φροντίδα ΖΗΤΗΣΑΝ με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Να παραταθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις μέχρι να υπάρξουν νέες.. Τι δεν καταλάβατε;

Οι γιατροί ζητούν το αυτονόητο: Να παραταθούν οι συμβάσεις ώστε να μην υπάρξει κενό στην υγειονομική κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Ερώτηση: Πρέπει να το ζητήσουν; Δεν είναι σαφές ότι έπρεπε να γίνει νωρίτερα;

Η παράταση θα δοθεί για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια αλλά είναι γεγονός ότι κάθε φορά περιμένουν την τελευταία στιγμή για να την ανακοινώσουν και να μπει σε ισχύ. Αν το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι η αγωνία και τελικά η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και φυσικά και των γιατρών που έχουν συμβάσεις με τον Οργανισμό.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή του ΙΣΑ προς ενημέρωσή σας.

………………………………………………………………………………………………….

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε υπουργέ

Σε συνέχεια των από 28.11.2014 και 1.12.2014 εγγράφων μας για την άμεση παράταση των συμβάσεων των ιατρών του πρώην ΙΚΑ, επανερχόμαστε καθότι ήδη έχει παρέλθει άπρακτος χρόνος χωρίς να δοθεί παράταση, αν και μας είχατε ενημερώσει οτι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως γνωρίζετε έχει δημιουργηθεί τεράστια ταλαιπωρία στους γιατρούς και τους ασθενείς λόγω της ως άνω καθυστέρησης και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί αυτή η κατάσταση με την παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων, έως την σύναψη των νέων με τον ΕΟΠΥΥ. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχει αναδρομική ισχύ.

Πρέπει λοιπόν ΑΜΕΣΑ να θωρακίσετε την ασφαλή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέσω των ιατρών του πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ.

Ενόψει των ανωτέρω αναμένουμε τις ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες σας και την σχετική ενημέρωση μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ