ΙΣΑ: Να δικαιωθούν οι γιατροί που αποχώρησαν πέρσι από τα πολυιατρεία

  • Iatropedia
Τον νόμο Κατρούγκαλου περί επαναφοράς των δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επικαλείται το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για να ζητήσει από το υπουργείο Υγείας την επιστροφή των γιατρών που έφυγαν από την δημόσια πρωτοβάθμια υγεία επιλέγοντας να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με απώτερο σκοπό την στελέχωση των πολυατρείων πρώην ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ, νυν ΠΕΔΥ, με τους γιατρούς που μέχρι πέρσι εργάζονταν σε αυτά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με το νόμο Κατρούγκαλου που δικαιώνει τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους με τον ένα ή άλλο τρόπο, οι γιατροί της Αθήνας ζητούν από τον κ. Κουρουμπλή να πάρει πίσω την απόφαση Γεωργιάδη ώστε να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι γιατροί που αποχώρησαν διατηρώντας ταυτόχρονα και τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

α

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Θέμα: Ο ΙΣΑ ζητά από τον Υπουργό Υγείας την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου για την επαναφορά των ιατρών των πρώην ΙΚΑ στην ΠΦΥ και ΔΦΥ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο νόμος 4325/2015 που εισηγήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Γ. Κατρούγκαλος προέβλεψε την επαναφορά όσων υπαλλήλων του δημοσίου τομέα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και απολυθεί. Στην κατηγορία αυτή, σύμφωνα με την άποψη της Νομικής Υπηρεσίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εμπίπτουν και οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και απολύθηκαν το 2014, σύμφωνα με τον ν.4238/2014.

Για λόγους ίσης μεταχείρισης και επειδή είναι αναγκαία η στήριξη τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία δημιουργήθηκε και εξαιτίας της αποχώρησης των ιατρών αυτών, τόσο από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, όσο και από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ, σας καλούμε δια της παρούσης όπως αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία όλων των φορέων της δημόσιας υγείας με την επαναφορά των ιατρών αυτών.

Τέλος επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημα μας περί στελέχωσης όλων των φορέων της δημόσιας υγείας και με νέους ιατρούς, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν