ΙΣΑ: Να διευκολυνθούν οι νέοι επιστήμονες στην λήψη κονδυλίων ΕΣΠΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αναγκαία είναι η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την απευθείας υπαγωγή των δυνητικά δικαιούχων του πρώτου κύκλου χωρίς την υποβολή νέας πρότασης... Αυτό διαμηνύει ο ΙΣΑ σε επιστιλή που απέστειλε στην ηγεσία του ΥΥΚΑ.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού του προγράμματος, που δεν αυξήθηκε περαιτέρω κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπως γινόταν παλιότερα σε προγράμματα με μεγάλη απήχηση, εγκρίθηκαν προτάσεις που έλαβαν βαθμολογία πάνω από 87% – 88% (ανάλογα με την περιφέρεια). Ως εκ τούτου έμειναν εκτός προγράμματος, προτάσεις που φυσικά πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις, έλαβαν δηλαδή βαθμολογία πάνω από 50% (δηλαδή δεν «απορρίφθηκαν»). Οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι που είχαν εν τοις πράγμασι υψηλή βαθμολογία  θα πρέπει να επανυποβάλλουν την πρόταση στον δεύτερο κύκλο που έχει εξαγγελθεί.

Η πρόταση του ΙΣΑ είναι τα χρήματα να διατεθούν  στους δυνητικά δικαιούχους του πρώτου κύκλου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, χωρίς την υποβολή νέας πρότασης στον δεύτερο κύκλο, διότι με αυτό τον τρόπο θα  εξοικονομηθεί χρόνος και χρήματα τόσο από το  Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όσο και από τους ανέργους που θα κληθούν να υποβάλουν εκ νέου επιχειρηματικό σχέδιο.

Όπως σας είναι γνωστό, η παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία δυσχεραίνει καταλυτικά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, διότι η επάνδρωση ενός ιατρείου προϋποθέτει την επένδυση ιδιαιτέρως υψηλού κεφαλαίου για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, ο οποίος είναι απαραίτητος και συμβάλλει καταλυτικά στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας.

Εν κατακλείδι, σας επαναφέρουμε το αίτημα μας περί δυνατότητας ενίσχυσης και των συστεγαζόμενων ιατρείων και παρακαλούμε για την αύξηση του προϋπολογισμού, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα χιλιάδων ανέργων και ελεύθερων επαγγελματιών για τους οποίους η ενίσχυση των επενδυτικών τους σχεδίων μέσω του ΕΣΠΑ αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν