ΙΣΑ: Να αποσύρουν την Υπουργική Απόφαση για gatekeeping

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ΙΣΑ ζητά άμεσα την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για την παραπομπή των ασθενών με παρέμβαση του ΕΟΠΥΥ ο οποίος οφείλει να δώσει σαφείς οδηγίες και τις αναγκαίες διευκρινήσεις στους αντισυμβαλλόμενους γιατρούς.

Αναφέρουν από τον ΙΣΑ:

Σε συνέχεια έκδοσης της υπ ́ αριθμ. πρωτ. Γ1α/Γ.Π.οικ.29106/13.4.2018 Υπουργικής Απόφασης, χθες δημοσιεύθηκε από τον υπουργό Υγείας Δελτίο Τύπου. Σε αυτό, αντί να παρέχονται ουσιαστικές διευκρινίσεις ή έστω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θέσαμε για λογαριασμό των ιατρών μελών μας, οι εκεί αναφορές είναι εντελώς αόριστες.

Οφείλετε ως εκ της θέσεως σας, ως ο αρμόδιος θεσμικά φορέας, σε κάθε περίπτωση, ως αντισυμβαλλόμενος των ιατρών να αποσαφηνίσετε πλήρως και σαφώς:

(1) Ποια η ακριβής ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης.

(2) Τι θα ισχύει έως την 1.1.2019, ημερομηνία που σύμφωνα με το ως άνω Δελτίο Τύπου του Υπουργού «το νέο σύστημα παραπομπών θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή»

(3) Εξακολουθεί να ισχύει το σύστημα των 200 επισκέψεων;

Οι συμβεβλημένοι ιατροί – μέλη μας βρίσκονται δικαιολογημένα σε σύγχυση. Καλούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες ούτε για το τι πρέπει να πράξουν, ούτε για το αν θα αποζημιωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ως ο μεγαλύτερος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας, απαιτεί τις άμεσες δικές σας ενέργειες για την σαφή ενημέρωση των ιατρών και την παρέμβασή σας για την ανάκληση της υπ΄ αριθμόν Γ1α/Γ.Π.οικ.29106/13.4.2018 Υπουργικής Απόφασης, αποκαθιστώντας την δημιουργηθείσα ασαφή κατάσταση, επιτρέποντας στους ιατρούς να εστιάσουν σε αυτό που οφείλουν και γνωρίζουν να πράττουν, ήτοι την ανεμπόδιστη άσκηση του ιατρικού τους έργου για τη διαφύλαξη της υγείας των ασθενών τους.

Η παρούσα κοινοποιείται στον κ. Υπουργό Υγείας για τις δικές του ενέργειες.

epistoli-16-4-yp-ygeias

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν