ΙΣΑ: Κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία η δέσμευση των αποθεματικών

  • Iatropedia
Ζήτημα Δημόσιας Υγείας θέτει, όχι άδικα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην περίπτωση που δεσμευτούν τα λιγοστά χρήματα που έχουν απομείνει στα ταμεία κάποιων δημόσιων νοσοκομείων. Ο υπουργός Υγείας πάντως έχει δεσμευτεί για το αντίθετο υποστηρίζοντας ανοιχτά ότι τα 85 από τα 90 νοσοκομεία της χώρας δεν έχουν ούτως ή άλλως αποθεματικά!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας απέστειλε το προεδρείο του ΙΣΑ ζητώντας του να δεμσευτεί ότι δεν θα επιτρέψει να «βάλουν χέρι» στα αποθεματικά των δημόσιων νοσοκομείων.

Εκτός αυτού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα σταθεί δίπλα σε όσους αποφασίσουν κινητοποιήσεις για το θέμα (όπως έχει ανακοινώσει η ΠΟΕΔΗΝ).

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακπίνωση του ΙΣΑ:

Θέμα: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η δέσμευση των αποθεματικών των Δημόσιων νοσοκομείων

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετος στην δέσμευση των αποθεματικών των Δημόσιων νοσοκομείων και των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία του ζητά να διευκρινίσει άμεσα, εάν τίθεται τέτοιο θέμα και να δεσμευτεί ότι δεν εντάσσονται τα Δημόσια νοσοκομεία, στην εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα, η λειτουργία των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία βρίσκονται ούτως ή άλλως σε οριακή κατάσταση.

Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να δεσμευτεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αδειάσουν τα ταμεία των νοσοκομείων, γιατί αυτό θα συνιστούσε μεγάλο κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία.

Τέλος διευκρινίζουμε ότι ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις ειδικευόμενων και το δίκαιο αγώνα τους για την αποπληρωμή των εφημεριών τους χωρίς τις οποίες δυσχεραίνεται η επιβίωσή τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν