ΙΣΑ: Καταστροφική η πολιτική του Υπουργείου Υγείας για τα διαγνωστικά κέντρα

  • Γιάννα Σουλάκη
ΙΣΑ
Σύσταση κοινού μετώπου των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ΙΣΑ και κλιμάκωση των ενεργειών ενάντια στην καταστροφική πολιτική του Υπουργείου που οδηγεί σε λουκέτο τα διαγνωστικά κέντρα, αποφασίσθηκε σε έκτακτη σύσκεψη, στα γραφεία του ΙΣΑ.

Η σύσταση κοινού μετώπου των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΙΣΑ, ενάντια στην καταστροφική πολιτική του Υπουργείου Υγείας που οδηγεί στο λουκέτο τα εργαστήρια και τα πολυϊατρεία, αποφασίσθηκε στο πλαίσιο έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα, στα γραφεία του ΙΣΑ ,ο πρόεδρος Γ. Πατούλης, με τους προέδρους των Επιστημονικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών, παρουσία των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων Πειραιά και Πάτρας κ.κ. Ν. Πλατανησιώτη και Α. Μαστοράκου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος.

Συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα, του ληστρικού μέτρου του Clawback που ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στον κλάδο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ δημεύει πλέον το 70% των εσόδων των πολυϊατρείων και των διαγνωστικών ιατρείων απειλώντας τη βιωσιμότητά τους.

Όπως επεσήμαναν οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Ενώσεων και των Ομοσπονδιών, ο ΕΟΠΥΥ με το Clawback ζητά να επιστραφεί το 30% των εισπραχθέντων δαπανών. Συνυπολογίζοντας το Rebate που ξεπερνάει το 40% των εσόδων, απομένει ένα 30% με το οποίο τα ιατρεία, τα πολυϊατρεία και τα εργαστήρια πρέπει να επιβιώσουν καλύπτοντας λειτουργικές δαπάνες, ΕΦΚΑ, φόρους κ.λ.π

Οι εργαστηριακοί γιατροί εξαναγκάζονται να εργάζονται κάτω από το όριο κόστους εκτέλεσης πολλών διαγνωστικών εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων. Οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για τη ληστρική αυτή πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην καταστροφή το διαγνωστικό κλάδο, την ώρα που παραδίδει την υγεία του ελληνικού λαού στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τόνισαν επίσης τις σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις τόσο για τον ασθενή που κινδυνεύει να χάσει αξιόπιστες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όσο και για τους 15.000 εργαζόμενους του κλάδου που απειλούνται με ανεργία.

Αποφασίσθηκε ομόφωνα, η δημιουργία κοινού μετώπου και η κλιμάκωση των ενεργειών, το επόμενο χρονικό διάστημα, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας και της επιστημονικής και οικονομ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν