ΙΣΑ: Καλά τα νέα από την Πειραιώς Factoring

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως ενημέρωσε ο ΙΣΑ, η Πειραιώς Factoring αποδέχθηκε την επανεκχώρηση στους γιατρούς των τιμολογίων του τελευταίου τριμήνου του 201.

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ενημέρωση από τον ΙΣΑ:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  προς την ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του επιτοκίου χρέωσης των ιατρών, με παράλληλη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, ήδη σήμερα, σε συνέχεια περαιτέρω διαπραγματεύσεων, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING αποδέχθηκε να επανεκχωρήσει στους ιατρούς τα τιμολόγια του τελευταίου τριμήνου του έτους 2011, προκειμένου αυτοί να τα διεκδικήσουν δικαστικά έναντι του ΕΟΠΥΥ.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι μετά από έντονες πιέσεις του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ έχει δρομολογηθεί η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους παρόχους υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω προτείνουμε στα μέλη μας να ενημερώνονται σχετικά με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και εφόσον εντός τριμήνου δεν έχει πραγματοποιηθεί, δύνανται να προβούν σε επανεκχώρηση ώστε να διεκδικήσουν δικαστικά τα οφειλόμενα ποσά.

Διευκρινίζεται ότι η επανεκχώρηση θα γίνει μόνον προς όσους ιατρούς έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους με την ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING (ως συνεργάσιμοι οφειλέτες), ότι για τον ακριβή προσδιορισμό των εκκρεμών τιμολογίων θα πρέπει ο κάθε ιατρός να αποστείλει στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING επιστολή /email/  fax με τα στοιχεία των τιμολογίων (αριθμός τιμολογίου, ημερομηνία έκδοσης, αξία τιμολογίου) και ότι, επί των διεκδικουμένων απαιτήσεων, θα συσταθεί ενέχυρο υπέρ της Τράπεζας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ         ΑΛΕΞΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ