ΙΣΑ και Περιφέρεια Αττικής έκαναν πάνω από 300 δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid 19 σε ταξιδιώτες

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κρούσματα
Σημαντική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής να πραγματοποιηθούν επιδημιολογικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid 19 σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές τους, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Τα ειδικά κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας, χθες Κυριακή 16 Αυγούστου, βρίσκονταν από νωρίς το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου πραγματοποίησαν πάνω από 300 ελέγχους, σε όσους επιβάτες το επιθυμούσαν, επιστρέφοντας στην Αττική από τις διακοπές τους.

Ειδικότερα, στο λιμάνι του Πειραιά διενεργήθηκαν περίπου 200 έλεγχοι και στο λιμάνι της Ραφήνας πάνω από 100, σε πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων και από διαφορετικούς προορισμούς, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων.

Τα ειδικά κλιμάκια έκαναν ελέγχους και σε λιμενικούς υπαλλήλους, δεδομένου ότι είναι οι πρώτοι κρατικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους επιστρέφοντες ταξιδιώτες.

Παράλληλα, εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής-ΕΔΣΝΑ πραγματοποίησαν θερμομετρήσεις στους επιβάτες που επέστρεφαν και διένειμαν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID-19 στην κοινότητα.

Έμφαση δίνεται στις περιπτώσεις ασυμτπωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει τους πολίτες σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ