ΙΣΑ: Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις ελλείψεις σε αντιοφικούς ορούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε τις ανησυχίες του, σχετικά αφενός με τις ελλείψεις αντιοφικού ορού που παρουσιάζονται στα δημόσια νοσοκομεία ιδίως στα νησιά και την επαρχία, αφετέρου ζητεί να πληροφορηθεί τον λόγο της τροποποίησης της Εγκυκλίου αναφορικά με την κατάταξη του αντιοφικού ορού. Συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι από τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ 2 (υποχρεωτικά αντίδοτα για όλα τα νοσοκομεία), ο αντιοφικός ορός πήγε στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ 3 (αντίδοτα για τα νοσοκομεία αναφοράς).

 

Όπως επισημαίνουν από το ΙΣΑ στην επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, ειδικά φέτος, όπως ενημερώθηκε ο Σύλλογος, καταγράφεται αύξηση στα περιστατικά από δαγκώματα φιδιών, κυρίως στα νησιά της χώρας μας.

Για τους λόγους αυτούς ο ΙΣΑ, απέστειλε επιστολή στον υπουργό και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ζητώντας επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, σχολιάζοντας το θέμα επεσήμανε τα εξής:

«Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη της θεραπείας και η Δημόσια Υγεία προέχει των πάντων. Αυτό σίγουρα θα πρέπει να εφαρμόζεται για όλους τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα. Ζητούμε από το υπουργείο Υγείας επίσημη ενημέρωση για την διαθεσιμότητα των αντιοφικών ορών στα Νοσοκομεία της χώρας.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν