ΙΣΑ: Ενημέρωση για συνάντηση με την Πειραιώς factoring

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το factoring έχει οδηγήσει σε απόγνωση γιατρούς και φυσικοθεραπευτές που προσπαθώντας να σώσουν το ιατρείο ή κέντρο τους, βρέθηκαν υπερχρεωμένοι. Τώρα ο ΙΣΑ προσπαθεί να δώσει λύση...

Να θυμίσουμε ότι το factoring είναι η διαδικασία κατά την οποία γιατροί των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, του ΕΟΠΥΥ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, καθώς επίσης τα διαγνωστικά εργαστήρια, οι ιατρικές εταιρίες και οι φυσικοθεραπευτές  είχαν εκχωρήσει τις αμοιβές τους έναντι των εν λόγω ταμείων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από μια τράπεζα.

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση από τον ΙΣΑ:

Ενημερώνουμε τα Μέλη μας ότι, σήμερα το πρωί της 22-3-2016, έγινε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ υπό την προεδρία του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεώργιου. Στη σύσκεψη από πλευράς των δανειοληπτών συμμετείχαν ο Ταμίας του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Πατσουράκος Φώτιος, ο Πρόεδρος  της ΠΟΣΙΠΥ κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΔΙΚ κ. Βουγιούκας Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικοθεραπευτών κ. Μαρμαράς Ιωάννης. Από πλευράς της Τράπεζας Πειραιώς  συμμετείχε ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος  και η Διευθύνουσα Σύμβουλος & Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING κα. Βαρδακάρη Χαρίκλεια.

Διαπιστώθηκε κοινή θέληση, και από τις δύο πλευρές, για άμεση και αλλά και ιδιαίτερα ευνοϊκή διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων των Γιατρών-Μελών μας έναντι της Τράπεζας. Ωστόσο, για να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, τυπική αλλά αναγκαία προϋπόθεση είναι όσοι γιατροί δεν έχουν μέχρι σήμερα αποστείλει στην Τράπεζα τα πληροφοριακά στοιχεία που τους έχουν επίσημα ζητηθεί από τον Νοέμβριο του 2015, να τα αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν και, πάντως, όχι αργότερα από τις 10 Απριλίου (τελευταία ημερομηνία) στην Τράπεζα, διότι, αλλιώς, σύμφωνα με τις οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα θεωρηθούν ως “μη συνεργάσιμοι οφειλέτες” και η Τράπεζα δεν θα έχει πλέον δυνατότητα διαπραγμάτευσης μαζί τους.

Η Τράπεζα εξέφρασε την έντονη επιθυμία της να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Ιατρικό κόσμο και δεσμεύθηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατό περιθώριο διευκόλυνσης προς επίτευξη της καταλληλότερης συμφωνίας με τους Γιατρούς, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες τελεί ο καθένας, ο δε ΙΣΑ θα είναι σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία μαζί της προκειμένου να παρεμβαίνει, όπου και όταν απαιτείται, προκειμένου να συμβάλλει στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού αυτού στόχου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν