ΙΣΑ: Είμαστε σταθερά κοντά στους πρόσφυγες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ΙΣΑ έχει από την αρχή συνδράμει τους πρόσφυγες και είναι σταθερά στο πλευρό τους και δεν θα δεχτεί να μετακυλήσουν ευθύνες από το υπουργείο Υγείας...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει κατά επανάληψη δηλώσει ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση κάθε πολίτη που κατοικεί σε αυτή την χώρα. Έχει καταγγείλει τον ρατσισμό και στην ξενοφοβία και έχει δώσει μάχη για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα Κέντρα Φιλοξενίας και έχει συμβάλλει στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων με σειρά από δράσεις

Παράλληλα ο ΙΣΑ έχει καταγγείλει την ρατσιστική αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία δεν διασφάλισε αξιοπρεπείς και υγειονομικά ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρα Φιλοξενίας .

Ο ΙΣΑ έχει κατά επανάληψη καλέσει τις τοπικές κοινωνίες, να συνδράμουν αυτούς τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους. Μάλιστα στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 εξέδωσε και σχετικό Δελτίο Τύπου, με το οποίο καταδίκαζε τα απαράδεκτα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο (πατήστε εδώ)

Ενώ ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό  Star διαβεβαίωσε για την εμβολιαστική κάλυψη των προσφυγόπουλων και κάλεσε τους γονείς να τα αγκαλιάσουν στα ελληνικά σχολεία.

Ο ΙΣΑ δεν φοβάται ούτε φιμώνεται από τα «παπαγαλάκια» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας που επιχειρούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες της, για τις σοβαρές παραλείψεις της στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που εξέθεσαν διεθνώς της χώρα μας.

Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Καλεί τόσο την  πολιτεία όσο και τους συμπολίτες μας να δείξουν σε αυτούς τους ανθρώπους τον σεβασμό και την ανθρωπιά που επιβάλλεται στη βάση του διεθνούς δικαίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν