ΙΣΑ: Δέσμη μέτρων στήριξης της οικογένειας για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας

  • Γιάννα Σουλάκη
ΙΣΑ
Το 1ο Φεστιβάλ Γονιμότητας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, στις 8 και 9 Ιουνίου 2019, στην Αθήνα.

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη χώρα μας επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 1ο Φεστιβάλ Γονιμότητας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων στις 8 και 9 Ιουνίου 2019, στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στο μειούμενο αριθμό γεννήσεων στην χώρα μας, ο οποίος, όπως είπε, λόγω και της οικονομικής κρίσης, μετά το 2011 είναι χαμηλότερος από τον αριθμό θανάτων με δυσοίωνες προβλέψεις.

«Το σύνθημα είναι ότι Μπορούμε” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και τόνισε χαρακτηριστικά ότι “στη χώρα μας έρχονται ζευγάρια από όλα τα σημεία του κόσμου για να αποκτήσουν παιδί, εδώ λοιπόν και οι Έλληνες γονείς μπορούν να τα καταφέρουν. Η δύναμη της χώρας βρίσκεται στις νέες γενιές και το μέλλον ανήκει στα παιδιά της Ελλάδας.” Επίσης ο κ. Πατούλης μίλησε για δέσμη μέτρων στην Αττική που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη στήριξη των βρεφονηπιακών σταθμών, την ενδυνάμωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και την δημιουργία φοιτητικών εστιών ώστε να καλλιεργηθεί ο στόχος όπως, είπε χαρακτηριστικά, των δύο και περισσότερων παιδιών για τους νέους γονείς καθιστώντας κατά το δυνατόν ευνοϊκότερους τους όρους διαβίωσης για όλες τις οικογένειες και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες.”

Η Γιορτή και “παρέλαση Γονιμότητας” έγινε στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Γονιμότητας που πραγματοποιείται με την συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων στην Αθήνα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας .

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Πατούλης τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και η εξωσωματική γονιμοποίηση πρωτοστατούν μεταξύ των υπηρεσιών που θα αποτελέσουν τα “βαριά όπλα” του ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, λόγω της επιστημονικής διάκρισης σε παγκόσμιο επίπεδο των εξαιρετικών μας επιστημόνων .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν