ΙΣΑ: Αναστείλετε τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Ανέτοιμο είναι το νέο σύστημα παροχών υγείας που αφορά 9 εκατ. ασφαλισμένους σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) που ζητά από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να πάρει πίσω τις εγκυκλίους που προβλέπουν νέο τρόπο συνταγογράφησης.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να προχωρήσει ακόμα στην πλήρη λειτουργία του, τονίζουν τα μέλη του ΙΣΑ που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται αλλά και τους γιατρούς να μη γνωρίζουν πώς να συνταγογραφήσουν και αν τελικά θα πληρωθούν για τις επισκέψεις που δέχονται.

Γι αυτό τα μέλη του Συλλόγου με επιστολή τους στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητούν χαρακτηριστικά: «προβείτε σε αναστολή της αναγγελθείσας από 1-11-2011 δράσης του ΕΟΠΥΥ, να ανακαλέστε την οδηγία – εγκύκλιο που απεστάλη σε φαρμακεία και ιατρούς για εκτέλεση χειρόγραφων συνταγών μόνο εφόσον αυτή γίνεται σε βιβλιάρια του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ή του ΕΟΠΥΥ, τα οποία μόλις προ ημερών διατέθηκαν και δεν αναλαμβάνονται από τους ιατρούς, και να εξακολουθήσει για ικανό χρονικό διάστημα η συνταγογράφηση με βάσει το σύστημα που ίσχυε μέχρι την 31-10-2011».

Οι γιατροί διαμαρτύρονται εδώ και ημέρες για το νέο σύστημα ενώ η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι τα όποια προβλήματα θα λυθούν άμεσα. Ταυτόχρονα ο ΙΣΑ απέστειλε ακόμη και εξώδικο στη διοίκηση του νέου φορέα προκειμένου να επανέλθει ο προηγούμενος τρόπος συνταγογράφησης μέχρι τουλάχιστον να λυθούν κάποια ζητήματα που ταλαιπωρούν ασθενείς και γιατρούς.