ΙΣΑ: Αγανάκτηση για το ατύχημα γιατρού στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν από τον ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, "το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την κατάρρευση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό".

Και στηλιτεύουν το γεγονός ότι «οι διοικήσεις των νοσοκομείων για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες με τους δραματικά μειωμένους προϋπολογισμούς κάνουν επικίνδυνες περικοπές σε υπηρεσίες. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο η ανεπαρκής επισκευή και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων, μηχανημάτων ασανσέρ κ.τ.λ. με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθούν επισφαλείς συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους όσοι και για τους ασθενείς».

Καταλήγουν δε από τον ΙΣΑ: Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός του σοβαρότατου τραυματισμού, εν ώρα εργασίας, ειδικευόμενου στο νοσοκομείο Ελπίς όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Κρατικό Αθηνών. Ο συνάδελφος έκανε το λάθος να στηριχτεί στην κουπαστή μιας σκάλας, εντός του νοσοκομείου, και η κουπαστή υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση».

Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο για τις συνθήκες τραυματισμού του νεαρού γιατρού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν