ΙΣΑ: Αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης για το 2014

Μετά τον σάλο και την αναστάτωση που δημιουργήθηκε πέρσι με το επίδομα βιβλιοθήκης στους νοσοκομειακούς γιατρούς, φέτος η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει... Αυτό ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Διαβάστε εώ την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Μετά τις συνεχείς πιέσεις του ΙΣΑ οι οποίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014 αναφορικά με το επίδομα βιβλιοθήκης, εκδόθηκε η ΠΟΛ 1234/2014 η οποία εφάρμοζε πλέον τις αποφάσεις του ΣτΕ ότι η συγκεκριμένη οικονομική παροχή έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα για την κάλυψη δαπανών εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού σκοπού και κατ’ επέκταση δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα για τους γιατρούς.

Σε συνέχεια των πιέσεων του ΙΣΑ και με νεώτερη εγκύκλιο στις 11/5/2015 η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων γνωστοποιεί ότι η ανωτέρω φορολογική μεταχείριση της εν λόγω παροχής είναι όμοια και για τις καταβολές που πραγματοποιούνται από 1/1/2014. Ως εκ τούτου το επίδομα βιβλιοθήκης παραμένει εισόδημα αφορολόγητο.

Εδώ πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους ιατρούς να ζητήσουν αντίγραφα των βεβαιώσεων αποδοχών για το φορολογικό έτος 2014 για να μπορέσουν να ελέγξουν αν οι οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων έχουν συμπεριλάβει το επίδομα βιβλιοθήκης στα αφορολόγητα εισοδήματα ή το έχουν εντάξει λανθασμένα στο φορολογητέο εισόδημα. Αν διαπιστωθεί λάθος, θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθούν οι αποδοχές τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXIS για να μπορέσουν να υποβάλλουν σωστά την φορολογική τους δήλωση.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends