Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Σε κρίσιμη κατάσταση το διασωληνωμένο βρέφος με Covid

  • Iatropedia newsroom
κορωνοϊός
"Κρίσιμη" εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του ούτε πέντε μηνών βρέφους με λοίμωξη Covid, που διασωληνώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου, ωστόσο, κάνει λόγο για σταθερά κρίσιμη κατάσταση.

Δύσκολες ώρες περνά στην Εντατική Παίδων του Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» το μόλις 4 1/2 μηνών αγοράκι που μολύνθηκε με Covid από τη μητέρα του, που ήταν ανεμβολίαστη. Οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή το βρέφος, που έχει εμφανίσει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, όμως, η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη.

Από το νοσοκομείο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ξημερώματα 14.11.2021 προς 15.11.2021 (5.00 π.μ.) εισήχθη στην Covid-19 ΜΕΘ Παίδων του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», άρρεν βρέφος 4 1/2 μηνών, με Οξεία Αναπνευστική Ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης αναπνευστικού από Covid-19.

Το βρέφος διασωληνώθηκε άμεσα και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας. Πρόκειται για βαριά λοίμωξη αναπνευστικού και χρήζει υψηλής υποστήριξης στον αναπνευστήρα. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά θεωρείται κρίσιμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν