Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Κατέληξε κοριτσάκι 6,5 ετών με δύσπνοια και υψηλό πυρετό

  • Iatropedia newsroom
στρεπτόκοκκος
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τη ζωή του το πρωί ένα κοριτσάκι μόλις 6,5 ετών το οποίο διακομίστηκε με δύσπνοια και υψηλό πυρετό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη. Κοριτσάκι 6,5 ετών έχασε τη ζωή του μετά την μεταφορά του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με δύσπνοια και υψηλό πυρετό.

Το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο από ιδιωτικό νοσοκομείο με ασθενοφόρο, από περιοχή της συμπρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρουσίασε υψηλό πυρετό τις δυο τελευταίες μέρες, είχε δύσπνοια και υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Όταν έφτασε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο ήταν ουσιαστικά νεκρό. Οι γιατροί του Ιπποκρατείου του έκαναν Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για να το σώσουν. Το άτυχο κορίτσι κατέληξε στον θάνατο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο «Η διακομιδή του παιδιού έγινε έγκαιρα και μάλιστα στο νοσοκομείο έφθασε διασωληνωμένο. Είναι κρίμα. Είναι μεγάλη η θλίψη στους συναδέλφους, που δεν κατάφεραν να το σώσουν, αν και έκαναν τα πάντα».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε επίσης ότι οι γονείς πρέπει να «δίνουν προσοχή στα μέτρα αυτοπροστασίας και στους εμβολιασμούς των παιδιών».

Σύμφωνα με το thesstoday.gr στο σπίτι των γονιών του 6,5 ετών παιδιού μετέβη αρχικά ένας παιδίατρος ο οποίος εξέτασε το κοριτσάκι και διαπίστωσε ότι χρειάζεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτική κλινική στην Τούμπα και από εκεί διακομίστηκε διασωληνωμένο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Τα αίτια της τραγωδίας θα αποκαλυφθούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.