Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Αγωνία για 16χρονη από τον Βόλο που διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα

  • Iatropedia newsroom
Ιπποκράτειο
Η 16χρονη, η οποία μόλις είχε αναρρώσει από μία ίωση, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αφού ένιωσε έντονους πόνους.

Ωρες αγωνίας βιώνει εδώ και έναν μήνα η οικογένεια μίας μαθήτριας, 16 χρόνων, από τον Βόλο, καθώς η έφηβη διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στη μονάδα Παίδων.

Η περιπέτεια υγείας για το 16χρονο κορίτσι ξεκίνησε εντελώς ξαφνικά. Από τη μία στιγμή στην άλλη και ενώ το παιδί ήταν γερό, χωρίς προβλήματα, μία μέρα που επέστρεψε από το σχολείο άρχισε να παραπονιέται για αφόρητους πόνους στο κεφάλι, ενώ σταδιακά μέσα σε λίγες ώρες παρουσίασε κενά μνήμης.

Πανικόβλητοι οι γονείς, καθώς επρόκειτο για ένα κορίτσι δραστήριο, που ασχολούνταν με τον αθλητισμό και είχε καλές επιδόσεις στο σχολείο, τη μετέφεραν αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί ξεκίνησαν μία σειρά εξετάσεων μέχρι που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από εγκεφαλίτιδα, η οποία προκλήθηκε από αυτοάνοσο, το οποίο εκδηλώθηκε μετά από ίωση.

Δείτε επίσης: Νοσοκομείο Βόλου: ‘Εκτακτη μεταφορά 13χρονου από την Σκόπελο – Έπαθε αλλεργία σε φάρμακα

Οπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός. Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το οικογενειακό της περιβάλλον στο taxydromos.gr, η 16χρονη έχει επαφή με το περιβάλλον και αντιδρά σε διάφορα ερεθίσματα.

Oι γιατροί όμως λένε ότι ο δρόμος για την αποκατάσταση και πλήρη λειτουργία του οργανισμού της είναι ακόμη πολύ μακρύς. Οι γονείς της βρίσκονται στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή, αναμένοντας έξω από τον θάλαμο του Νοσοκομείου.

Οι γονείς είναι άνεργοι και τα έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια τεράστια. Το σχολείο της 16χρονης ανέλαβε πρωτοβουλία για να βοηθήσει συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό για τη στήριξη της οικογένειας. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και από κάποιους άλλους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που κινητοποιήθηκαν μέσω των social media.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία iStock