Ιπποκράτειο: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στη Θεσσαλονίκη

  • Iatropedia newsroom
Ιπποκράτειο
Η 53χρονη πριν πάει στο Ιπποκράτειο βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας και περίμενε με ανυπομονησία το τηλεφώνημα που θα της «έδινε ζωή».

Διπλό «δώρο ζωής» για μία 53χρονη γυναίκα, η οποία υπεβλήθη με επιτυχία σε ταυτόχρονη διπλή  μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η οποία από μικρή ηλικία έπασχε από μία εκφυλιστική ασθένεια.

Η μεταμόσχευση έγινε στη Θεσσαλονίκη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, καθώς, λόγω πολυπλοκότητας, μπορούσε να γίνει μόνο στη συγκεκριμένη κλινική. Η γυναίκα είχε απευθυνθεί και σε νοσοκομεία του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, αλλά απορρίφθηκε λόγω της δυσκολίας του χειρουργείου.

Η 53χρονη βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας και περίμενε με ανυπομονησία το τηλεφώνημα που θα της «έδινε ζωή», ενώ παράλληλα υποβαλλόταν σε μεταγγίσεις, γιατί είχε πολύ χαμηλό αιματοκρίτη. Η διπλή μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η γυναίκα είναι πλέον καλά στην υγεία της.

Η ταυτόχρονη διπλή μεταμόσχευση είναι σπάνια και είχε γίνει και πάλι το 2014 στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, και συνολικά είναι η 5η.

Πηγή: ertnews