Ιπποκράτειο: Η αστυνομία απομάκρυνε άστεγους που είχαν καταλύματα στο υπόγειο

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ιπποκράτειο
Μετά από σχετική καταγγελία των υπευθύνων του Ιππκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, η αστυνομία προχώρησε στην απομάκρυνση ομάδας αστέγων, οι οποίοι, παρά τις εκκλήσεις και παρακινήσεις του εργαζομένων του νοσοκομείου, διέμεναν παράνομα στο υπόγειο, σε πρόχειρ αυτοσχέδια καταλύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου επισήμαναν το γεγονός ότι οι άστεγοι αφαιρούσαν τακτικά νοσοκομειακό υλικό, ενώ οι ανεπαρκείς συνθήκες διαμονής τους, δημιουργούσαν μοιραία εστίες μόλυνσης που έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών του νοσοκομείου.

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει σύσταση στους άστεγους να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας του δήμου.

Η ασυνομία προχώρησε στην απομάκρυνση των αστέγων και προχώρησε στην σύλληψη 12 ατόμων.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Κενές θέσεις στο Υπνωτήριο Αστέγων

Πάντως, χωρίς τις διαδικασίες που απαιτούνται για την μακρόχρονη παραμονή τους, άστεγοι του δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο, μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οπότε και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει το ψύχος.

«Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, άστεγοι μπορούν να έρχονται από τις 5 το απόγευμα στη δομή που στεγάζεται σε κτίριο στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13 και να φιλοξενούνται, χωρίς να έχουν προηγουμένως υποβληθεί στις απαιτούμενες ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κλειώ Σαββάκη, υπεύθυνη του μοναδικού ξενώνα φιλοξενίας αστέγων στον δήμο Θεσσαλονίκης που λειτουργεί από την «Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κ. Σαββάκη, από τις 70 κλίνες, είναι ήδη κατειλημμένες οι 40 αλλά σε ακραίες καιρικές συνθήκες, η δομή μπορεί να φιλοξενήσει και περισσότερους ανθρώπους.

«Όσοι πάντως συναντούν κάποιον άστεγο στην περιοχή τους», προσθέτει, «μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Υπνωτηρίου, 2310528811».

Πηγή: http://voria.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν