Υπουργός Υγείας: Πως θα κλείσει η μαύρη τρύπα στον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σήμερα με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης των 8,2 δις ευρώ από τους δανειστές μας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τον τρόπο για να εξισορροπηθεί η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ, επιχειρεί να βρει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο Υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, δήλωσε ότι εξαιτίας των υψηλών δαπανών στις διαγνωστικές εξετάσεις και στα νοσήλια, στις ιδιωτικές κλινικές θα υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικών να καταβάλουν υποχρεωτική έκπτωση (claw back). Όπως διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης η απόφαση ανήκει στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, αλλά το ύψος του ποσού θα καθοριστεί από τη νέα ηγεσία.

Στο μεταξύ με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών θα συσταθούν ειδικά διαχειριστικά κλιμάκια στον ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα ελέγξουν το ύψος; των οφειλών τόσο των ληξιπρόθεσμων, όσο και των νέων. Άλλωστε υπάρχει διαφορετική προσέγγιση για το ύψος των χρεών από την κυβέρνηση και τους προμηθευτές του ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ το απόγευμα ο Υπ υγείας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της task force Χορς Ράιχενμπαχ