Υποσχέσεις Κουρουμπλή για βελτίωση της κατάστασης το καλοκαίρι! Έτοιμη η τροπολογία

  • Iatropedia
Αποφασισμένος να αλλάξει το τοπίο στο χώρο της υγείας με ''τονωτικές ενέσεις'' σε προσωπικού και ρευστό είναι ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο προανήγγειλε ότι με τροπολογία που είναι στη Βουλή 200 εκατομμύρια θα εισρεύσουν στο ΕΣΥ για προμήθειες και πληρωμή των χρεών.

Ο υπουργός υγείας αφού ανέφερε ότι δεν φταίει ο ίδιος για την χαοτική κατάσταση που παρέλαβε επισήμανε ότι ΄΄η υγεία δεν είναι μια υπόθεση, που μπορείς να την αλλάξεις από ένα μήνα στον άλλο. Εμείς αυτή τη στιγμή δουλεύουμε 15 ώρες την ημέρα για να κρατήσουμε το σύστημα όρθιο το οποίο σκάει από δέκα μεριές την ημέρα''.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις σε υλικά και αναλώσιμα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία υποστήριξε πως ''με ενοχλεί αυτή η αισθητική ότι το ΚΑΤ ένα νοσοκομείο με 15 εκατομμύρια προϋπολογισμό που δουλεύει κανονικότατα να έχει πρόβλημα για το βαμβάκι το οποίο στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου είναι 2,5 χιλιάδες… Το θεωρώ αστείο να κάθεται να το συζητάει κανείς.''

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο 22 χιλιάδες θέσεις κενές έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από κόσμο που έχει φύγει χωρίς να έχει μπει ένας άνθρωπος.

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε τη πρόσληψη 4.500 ιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ.

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που είναι κλειστές.

Για το ΕΚΑΒ ο αρμόδιος υπυυργός υγείας δήλωσε ότι '' επτά χρόνια είναι σε εκκρεμότητα η ιστορία των ασθενοφόρων, την πήρα πολιτικά επάνω μου. Ήδη τα ενενήντα έχουν κατακυρωθεί δηλαδή προχωρεί η διαδικασία και πιστεύω ότι σήμερα θα παρθεί μια απόφαση που θα μας διευκολύνει στο να προσχωρήσουμε σε μια διαπραγμάτευση και να κλείσουμε και τα άλλα''.

Και συνέχισε: ''Μέχρι τέλος του χρόνου 186 σύγχρονα ασθενοφόρα θα εμπλουτίσουν το στόλο των ασθενοφόρων και 200 νέοι διασώστες μόνιμοι, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός θα μας δώσουν την δυνατότητα να οργανώσουμε την εξω-νοσοκομειακή περίθαλψη. Και ετοιμαζόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς για την Πρωτοβάθμια, αν κατορθώσουμε και στήσουμε την Πρωτοβάθμια το σύστημα θα αρχίσει να παίρνει τα πάνω του''.

Ερωτηθείς αν η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα μπορέσει να περάσει από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε με έμφαση πως ''δεν είναι απλά τα πράγματα ούτε για εμάς αλλά ούτε και για την Ευρώπη και ως εκ τούτου θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρεθεί η συμφωνία''.

Καταλήγοντας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ''ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του μια τετραετία δημιουργική που ακόμα και στα στενά περιθώρια που μπορεί να ορίσει μια συμφωνία, έχει τα περιθώρια να κάνει πολλά πράγματα και έχει και τα περιθώρια να αποτρέψει πολλά πράγματα''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν