Υποψίες του ΕΟΠΥΥ για μεγάλο φαγοπότι σε αναλώσιμα

  • Iatropedia
Μεγάλες υποψίες για σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ, με εταιρίες αναλωσίμων υλικών που πωλούν τα προϊόντα τους στους ασφαλισμένους, μέχρι και 300% πάνω, έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του φορέα Υγείας.

Ήδη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης, έδωσε εντολή στους αρμόδιους να ερευνήσουν τις Μονάδες Υγείας του φορέα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς τιμές με τις οποίες αγοράζουν οι ασφαλισμένοι τα αναλώσιμα υλικά.

Η έρευνα διατάσσεται μετά από στοιχεία που περιήλθαν στον ΕΟΠΥΥ και δείχνουν ότι ορισμένες εταιρείες διαθέτουν τα προϊόντα τους στους ασφαλισμένους ακόμη και με 300% πάνω, αλλάζοντας τους κωδικούς του προϊόντος και εμφανίζοντάς το ως διαφορετικό.

Τα αναλώσιμα αυτά υλικά αποζημιώνονται στους ασθενείς από τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτική είναι η περίπτωση καταγγελίας που έφθασε στο φορέα και σχετίζεται με αγορά σάκων κολοστομίας που αφορούν πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα. Το συγκεκριμένο προϊόν, ενώ τον ένα μήνα αγοράστηκε έναντι 244 ευρώ, ένα μήνα μετά η ίδια συσκευασία, αλλά με διαφοροποιημένο τον κωδικό, αγοράστηκε έναντι 980 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ